Saturday, November 6, 2010 | By: sapphire

Free or Busy??...

2:18 PM

@School..

minggu peperiksaan berakhir juga..aku rasa aku bangga ngan diri aku kali nie, sebab berjaya menyiapkan suma keputusan peperiksaan sebelum tarikh akhir...hahahaha malah lebih awal dripada guru2 yang lain..tpi yang membimbangkan aku sekarang nie adalah tugasan maktab..sket pun blum start buat..apalagi tgk kertas arahan tugasan tu..cuti sekolah sda semakin hampir..kalu tak silap kira..dlm 2 minggu aje lagi..orang lain dah happy sakan..buat plan nak pegi cuti2 malaysia..tpi aku..takde keja lain selain daripada risau tentang tugasan maktab dan juga kelas yang akan bermula pada awal cuti sekolah..sadis plak rasanya..huhu

esok..cuti umum hari Deepavali..suma orang xcited nak pegi sana sini..aku takde plan nak ke mana2..tak balik kampung..next week jer..tak lama lagi Hari Raya Korban..so aku nak save perasaan xcited aku tu for next week event..hahahaha
aku memang sda agak sot sekrang nie..pengurusan masa agak kucar kacir berbanding masa aku tinggal di umah pakcik aku dlu..mungkin sebab sekarang nie aku rasa lebih bebas..so aku rasa aku bule buat apa saja di umah tu selagi aku tak mencerobohi privasi hsemate aku..oleh sebab tu..kekadang keja aku banyak terbengkalai..kekadang masa pn banyak dibazirkan pada hal2 yang kurang penting..
banyak kali aku nekad untuk memperbaiki kelemahan aku nie..tpi selalunya hanya bertahan untuk seminggu..seterusnya aku akan jdi kucar kacir balik..huhu..wat a miserable life i had..
tak macam orang lain...lepas dah bina kerjaya..their life is well organized..unlike me..semakin stabil semakin pengurusan hidup aku kucar kacir..apa aku nak buat nie???? huhu tulung....

Esok aku dah plan aku nak operasi kawasan umah sewa tu..ari isnin tu aku dah minta pakcik ismail potong rumput diseluruh kawasan umah tu..so, tinggal nak bersihkan lagi..n bakar rumput tu..nampak kemas sket..takde la cam haunted hse lagi...buat orang seram nak lalu jer..hahah..kekadang aku sndiri pun seram tinggal kat situ..tpi memandangkan aku dah takde pilihan lain..terima jelah apa adanya...hehehe

0 comments:

Post a Comment

Saturday, November 6, 2010

Free or Busy??...

Posted by sapphire at 8:12 AM
2:18 PM

@School..

minggu peperiksaan berakhir juga..aku rasa aku bangga ngan diri aku kali nie, sebab berjaya menyiapkan suma keputusan peperiksaan sebelum tarikh akhir...hahahaha malah lebih awal dripada guru2 yang lain..tpi yang membimbangkan aku sekarang nie adalah tugasan maktab..sket pun blum start buat..apalagi tgk kertas arahan tugasan tu..cuti sekolah sda semakin hampir..kalu tak silap kira..dlm 2 minggu aje lagi..orang lain dah happy sakan..buat plan nak pegi cuti2 malaysia..tpi aku..takde keja lain selain daripada risau tentang tugasan maktab dan juga kelas yang akan bermula pada awal cuti sekolah..sadis plak rasanya..huhu

esok..cuti umum hari Deepavali..suma orang xcited nak pegi sana sini..aku takde plan nak ke mana2..tak balik kampung..next week jer..tak lama lagi Hari Raya Korban..so aku nak save perasaan xcited aku tu for next week event..hahahaha
aku memang sda agak sot sekrang nie..pengurusan masa agak kucar kacir berbanding masa aku tinggal di umah pakcik aku dlu..mungkin sebab sekarang nie aku rasa lebih bebas..so aku rasa aku bule buat apa saja di umah tu selagi aku tak mencerobohi privasi hsemate aku..oleh sebab tu..kekadang keja aku banyak terbengkalai..kekadang masa pn banyak dibazirkan pada hal2 yang kurang penting..
banyak kali aku nekad untuk memperbaiki kelemahan aku nie..tpi selalunya hanya bertahan untuk seminggu..seterusnya aku akan jdi kucar kacir balik..huhu..wat a miserable life i had..
tak macam orang lain...lepas dah bina kerjaya..their life is well organized..unlike me..semakin stabil semakin pengurusan hidup aku kucar kacir..apa aku nak buat nie???? huhu tulung....

Esok aku dah plan aku nak operasi kawasan umah sewa tu..ari isnin tu aku dah minta pakcik ismail potong rumput diseluruh kawasan umah tu..so, tinggal nak bersihkan lagi..n bakar rumput tu..nampak kemas sket..takde la cam haunted hse lagi...buat orang seram nak lalu jer..hahah..kekadang aku sndiri pun seram tinggal kat situ..tpi memandangkan aku dah takde pilihan lain..terima jelah apa adanya...hehehe

0 comments on "Free or Busy??..."

Post a Comment