Sunday, May 23, 2010 | By: sapphire

My memory..

For the 1st time in my life menjejakkan kaki di tanah tanjung simpang mengayau..thanx to my hsemate yang beria2 nak pegi..akhirnya aku dapat menghirup udara segar di titik pertemuan dua arus..Alhamdulillah..bersyukur sesangat sebab dengan izinNya..aku akhirnya berjaya menunaikan janjiku pada seseorang yang pernah mengajarku tentang erti cinta..10 tahun yg lalu..

hari nie genap 3 minggu aku tinggal menyewa di taman orkid..dan selama itu jugak la aku tidak pulang ke kampung memandangkan cuti sekolah dah hampir..o ya, honestly..aku happy dengan situasi aku sekarang nie..tiada tekanan dari mana2 pihak..seperti sebelum nie..aku bebas!! mungkin sebab itu jugak la..berat badan aku makin naik..huhu~~

sekarang nie minggu exam penggal 1 sesi 2010..so takde la rasa stress fikir nak ajar apa hari nie..kemudian esok..then lusa..pastu tulat..and bla...bla..bla..apa yang aku risaukan sekarang nie, kertas soalan tak photocopy lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...aku nak tunggu gaji..sekarang nie aku tgh pokai..adedeh, masa nie juga la printer aku abis ink!! suma bantuan talian hayat aku dah dalam situasi kritikal..adooooiii..napa gaji masuk lambat..

Assignment maktab br separuh jalan siap..adoiii..nie la penangan tinggal kat umah sewa..tak boleh nak fokus sebab terlalu byk banyak sangat temptation..so tak boleh nak concentrate buat keja..hahaha godaan yang paling hebat kat umah nie ialah TV..huhu~~ 8 jam dok ngadap tv...camna keja nak siap?? hah sepa nak jawab??
Sepanjang minggu nie lepas jer setel tgk citer drama korea Oh My Lady..aku beralih ngan downloading n uploading lagu2 korea kat blog yg lagi satu..memandangkan dah lama juga aku biarkan blog tu sepi tanpa upload lagu2 baru..lagipun sekarang nie byk lg2 kpop yg best2..
dan kebanyakkan dah jadi fav song aku sekarang nie.hahahaaha..
memang sukar untuk kita lupakan cinta pertama kita kan...walaupun cinta yg kedua atau ketiga itu lebih bermakna dan membahagiakan kita..and sometimes situasi nie membebankan hati..
hurrmmm..biarpun sda 10 tahun berlalu..tapi ingatan terhadap cinta pertama tetap segar..apatah lagi hari nie aku telah tunaikan janji terakhirku padanya..aku ingin dia tahu yang aku dah tunaikannya...tpi hahahahaha..tak mungkin dia akan tahu..mungkin hingga akhir hayat kami dia takkan tahu..sebab dah byk tahun kami lost contact!! since pertemuan terakhir kami di KLIA..6 tahun lalu..

ermm..hari selasa lalu, aku bermimpi bertemu ngan arwah kakak..well, memang aku kerap bermimpi bertemu ngan arwah..tpi kali nie berbeza..dah kata2 yang diucapkannya adalah kata2 yg pernah diucapkannya pada saat2 terakhir aku bersama dgnnya sebelum dia menghembuskan nafasnya yg terakhir di wad ICU,,sebab itulah sebaik saja aku membuka mata..aku sedar aku memang sangat rindukan dirinya..selama 2 jam aku cuba untuk menenangkan diriku sendiri dan cuba untk menghentikan tangisan sendiri..akibatnya..petang tu aku pegi kerja ngan mata yang bengkak..sadis aaaaaa..

kebelakangan nie aku mengalami masalah untuk tidur..selagi ayam blum kedengaran berkokok..mataku seolah2 tak ingin lelap..hal nie menyebabkan aku selalu terlajak tidur..mujur juga aku kerja sebelah petang..kalu tak memang hancuss laa rekod budak baik aku..hahahaha

O ya..ada 1 sinetron indonesia ditayangkan di channel 104 setiap hari isnin-jumaat yang aku ngan hsemate aku dok tonton tiap pukul 6.30 ptg..tajuknya 'Benci bilang Cinta'..lakonan Marshanda ngan Baim Wong..memang 2 org pelakon indonesia yang aku agak suka juga..jalan citer nie memang byk ciplak drama korea ' princess hours' dan ada sket ciplak dari drama 'fullhouse' bila dah masuk bab kahwin kontrak..walaupun dah bule jalan citernya lepas tgk beberapa episode, tapi aku tetap juga nak tgk sebab..ianya agak menghiburkan..

semalam memang tak sangka Shahir bule memang..aku harapkan Adira akan digelar juara..tpi tak pe la..shahir pun okay juga jadi juara..attiude dia so far memang aku agak kagum sket..harap2 dia taklah lupa daratan bila dah jadi popular nanti..harap2 dia akan maintain jadi budak baik..ermm..lagu dia ' kebahagian dalam perpisahan' tu memang sedap di dengar..same goes to Adira - aku ada kamu..Maulana - RSVP..ngan DAus - Kenapa??

dah lewat..aku nak rest awal..hopefully dapat tidur awal hari nie..sebab esok aku ada hal nak buat sebelah pagi..niteeee

Wednesday, May 5, 2010 | By: sapphire
5 May..bagi aku satu tarikh yang menarik..setiap bulan pasti ada satu tarikh yang istimewa..ermm..6 JUn..7 JUly..tpi yang lebih istimewa adalah pada 10 Okt 2010..ianya jatuh pada hari hujung minggu..rasanya pasti ada pasangan yang ingin memahatkan tarikh nie sebagai tarikh istimewa dorang kan..hehe

sesetengah orang berpendapat..mimpi adalah sekadar mainan tidur..ada pulak yang mengatakan mimpi itu satu petanda..so terpulang la pada individu nak mentafsirkannya camna..sehari sebelum aku berpindah umah..aku bermimpi bertemu ngan arwah kakakku..hurmm..hal yang satu nie sda agak biasa aku lalui..tiapkali aku merindui arwah..dia pasti akan muncul dalam tidurku..well, walaupun hal tu agak paranormal sedikit tpi aku happy sebab aku masi bule melihat wajah dan senyuman manisnya..mak aku kata..aku bertuah sebab masi kerap mimpi arwah kakak..sedangkan dorang yang menyimpan harapan yang tinggi untuk bermimpi bertemu dengan arwah amat susah nak dapat..mak kata lagi hubungan aku ngan arwah tu memang istimewa..walaupun kami bukan dilahirkan kembar tpi kami masi dilahirkan dalam tahun yang sama..dan sejak kecil hingga la remaja kami banyak hal yang kami kongsikan bersama..sama seperti pasangan kembar (well..xcept for bf..hahahah)..naluri pun lebih kurang aje..so tak heran la..kalu aku selalu mimpi bertemu arwah..
okay berbalik pada citer sehari sebelum aku berpinda umah..malam tu aku bermimpi bertemu ngan arwah..tpi satu benda yang menjadi tanda tanya..kami bertemu pada hari kenduri doa selamat sempena aku dilamar seseorang..aku tak perna bertemu ngan lelaki itu..tpi hati aku seolah dah lama mengenalinya..arwah kakak mengatakan bahawa itulah jodohku..bila aku tanya tentang siapa lelaki itu dan camna dia mengenalinya..dia hanya tersenyum..wajahnya berseri2 dan manis..dia kata, lelaki itu adalah jodoh terbaik untuk ku..so tak payah risau..terima saja kehadirannya dalam hidupku..dan bila aku bertemu dengan lelaki itu..dia memelukku sambil mengucapkan terima kasih sebab sudi menerima lamarannya..aku hanya mampu terdiam..sebab aku memang tak tau nak cakap apa..apa yang berlaku memang diluar jangkaan aku dan aku sendiri heran camna aku bule terima lamaran dia sedangkan aku sekali pun tak perna bertemu dengannya.

dan bila aku tersedar dari tidur..aku masi lagi memikirkan tentang mimpi tu..wajah lelaki itu agak kabur dimindaku tpi hatiku berdetik bahawa aku mengenali pemilik wajah itu..aku cuba mengingat wajah2 teman lama dan baru yang perna singgah dan hadir dalam hidup aku selama usia remajaku hingga la dewasa tpi teda sorang pun yang hati aku kata 'yes..thats him!!'
hurmm..aku cuba mengingatkan diriku..suma itu hanya mainan tidur saja..

hurm..beberapa hari nie atau lebih tepat lagi..sepanjang tempoh 2 minggu nie cuaca di daerah nie memang panas lebih daripada biasa..guna air-cond. pun masi tak bule menampung..tiap2 hari kena mandi banyakkali sebab asyik berpeluh aje..hurmm langsung tak bule nak buat apa..sabor aje la..dah keadaan cuaca camtu..
tak lama lagi cuti sekolah akan bermula..lebih kurang 3 minggu dari sekarang..seperti biaasa memang tak bule nak enjoy..tpi at least aku akan ada kat kk..and yang paling penting..aku bule dapatkan suma makanan yang aku tak bule jumpa kat tempat nie..hehe
bulan jun nie kitorang nak ke Brunei..tpi tarikh tak confirm lagi..passport dah siap..tak sabar rasanya nak melalui pengalaman tu..

sejak petang tadi langit nampak mendung..tpi nie dah tengahmalam takde plak hujan turun..mungkin awan tu dah kena tiup ke kk kot..sebab kat sana tiap2 hari hujan lebat..sampaikan sesetgh tempat tu dah nak banjir..tulah kan..cuaca nie sama juga ngan nasib manusia..kita tak bule nak agak..

okay la..dah lewat nie..aku nak tdo!!! daaaaaa..
Monday, May 3, 2010 | By: sapphire

New Life Once again...

3rd May..

10:54Pm

Hari nie adalah hari ulangtahun seorang sahabat yang sangat aku hargai...sekarang nie dia dah bergelar isteri dan ibu..mesti ulang tahunnya kali nie amat istimewa..haha aku sentiasa mendoakan semoga dia sentiasa bahagia di samping keluarga dan diberkati Allah SWT..

1st may yang lalu, aku berpindah keluar dari umah yang selama nie aku duduki..walaupun rasa sayang sebab terpaksa melepaskan kelebihan yang ada tpi sedikit pun aku tak menyesal..sebab aku dah dapat semula kebebasan aku..dan aku tak perlu lagi berfikir apa nak buat lepas nie..boleh ker aku buat camni?? hati dan kepala otak aku pun dah rasa ringan at the moment aku melangkah kuar dari pintu umah tu..tpi apa yang aku kesalkan hingga ke saat akhir isteri landlord begitu menunjukkan kebenciaannya padaku..blum pun sempat aku nak membuat air untuk beersarapan..dengan slumber dia menuturkan aku ayat2 yang maha pedas dan bertahap menghalau..dia meminta aku supaya mengeluarkan brg2 aku dan mengosongkan bilik itu secepat mungkin sebelum keluarganya dari kampung tiba..hampir menitis airmata aku pada saat tu..aku simpan kembali nescafe stick ke dalam poket dan memasukkan cawan ke dalam kotak..
dengan perut kosong..aku kuatkan semangat mengangkat brg2 aku keluar dari rumah tu..mujur juga murid2 ku sampai tepat pada masanya..dorang la yang byk membantu aku dan sekaligus melalaikan aku dari perasaan terluka dek kata2 isteri landlord..lepas jer siap keluarkan brg2..aku bw murid2 ku pegi bekfes..memang btul pepatah melayu..'bila perut kenyang..hati pun jadi senang..' hehehe..
tepat pukul 12.15pm..aku telah selesai berpindah ke rumah baru..sempat juga aku berbual sebentar ngan hsemate aku sebelum bertolak pulang ke KB..
jam kat dashboard menunjukkan pkul 4.00pm..alhamdulillah aku selamat sampai ke kampung..tpi kenduri sempena ulangtahun arwah datuk ku dah pun selesai..tak sempat aku nak merasa juadah kenduri...huhu~~
tepat pkul 5 petang..kami bersiap untuk pulang ke KK..alahai masa tulah gigi aku buat hal..sakitnya Ya Allah...kotak ubatan plak dah tertinggal kat umah sewa..aku teringat ada ubat penahan sakit kat dalam handbag..so tanpa fikir byk lagi aku trus aje telan sebijik..yg penting sakit gigi hilang..tpi malangnya, sakit tu bukan saja hilang malah makin bertambah hinggakan aku merasa seluruh gusi aku kebas..airmataku mula mengalir tanpa aku sedari..sda lama aku tak rasa sakit gigi sesakit itu..dalam masa 5 minit saja pipi kiriku mula menunjukkan tanda membengkak..aku tak larat untuk memandu kereta ku untuk ke farmasi..mujur juga adik ku ada..memikirkan keadaan aku waktu itu, dia memandu kereta ku dengan kelajuan 110ksjm..huhu~~ sebaik saja tiba di farmasi aku membeli ubat khas sakit gigi..dan dalam beberapa saat saja tiba2 sakit yg aku alami reda..pastu aku berfikir..mungkin juga aku termakan ubat yang sda EXPIRED?????..so, moral of the story..lainkali..tgk ubat btul2..check xpiry date..jangan main telan jer..
pkul 7;16pm..kami singgah kat stesen petronas berunggis untuk solat maghrib..dah tak sempat kalau nak tunggu sampai ke bandar sierra..lepas aje solat, aku ajak adik aku ke 1Borneo..aku teringin nak makan Chocolate Waffle..hurmm nie la manusia..turutkan sangat nafsu tu..baru aje hilang sakit gigi..dah nak makan itu ini plak..

2hb May..hari nie..adik lelakiku akan berlepas pulang ke Kuala Lumpur..new semester dah nak start next week..nampaknya sunyi la umah kat kampung tu..aku pulak esok pagi baru bertolak pulang ke Kudat..tiapkali aku mengingatkan umah sewa tu..aku jadi risau sedikit..camna ngan penerimaan hsemate aku nanti?? dorang tu okay ker? bule ker aku get along well ngan dorang tu?? macam2 soalan timbul dalam otak aku sampai la aku sendiri tak sedar pukul brp aku terlelap..

memang berat hati nak tinggalkan mum sorang2 kat umah..bapa pula selalu aje sibuk..aku pulak bulan nie tak dapat nak balik selalu..sebab peperiksaan penggal dah hampir..so, aku banyak keja nak kena setel down..risau juga ngan mum..tpi dia kata..toksah la rosau sangat..dia okay jer..kalau dia rasa sunyi, dia bule pergi lawat adik beradik dia..hurrmm..

3hb May..

bila aku sampai umah sewa aje tadi..takde sapa pun kat umah..br aku perasan rupanya aku sorang aje yang keja sebelah petang..yg lain2 suma keja sblh pagi..hurmm..
alhamdulillah..setakat nie penerimaan dorang okay jer..rasanya we'll be okay..hopefully..dorang pun nampak gaya bukanlah jenis orang yang cerewet..peramah tu adalah..hehe..akhirnya bule jugak aku menarik nafas lega..okay la..dats all for 2nite...next time citer lagi..niiiiiiiiiiiiiiiiiiiite^^

Sunday, May 23, 2010

My memory..

Posted by sapphire at 8:12 AM 2 comments
For the 1st time in my life menjejakkan kaki di tanah tanjung simpang mengayau..thanx to my hsemate yang beria2 nak pegi..akhirnya aku dapat menghirup udara segar di titik pertemuan dua arus..Alhamdulillah..bersyukur sesangat sebab dengan izinNya..aku akhirnya berjaya menunaikan janjiku pada seseorang yang pernah mengajarku tentang erti cinta..10 tahun yg lalu..

hari nie genap 3 minggu aku tinggal menyewa di taman orkid..dan selama itu jugak la aku tidak pulang ke kampung memandangkan cuti sekolah dah hampir..o ya, honestly..aku happy dengan situasi aku sekarang nie..tiada tekanan dari mana2 pihak..seperti sebelum nie..aku bebas!! mungkin sebab itu jugak la..berat badan aku makin naik..huhu~~

sekarang nie minggu exam penggal 1 sesi 2010..so takde la rasa stress fikir nak ajar apa hari nie..kemudian esok..then lusa..pastu tulat..and bla...bla..bla..apa yang aku risaukan sekarang nie, kertas soalan tak photocopy lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...aku nak tunggu gaji..sekarang nie aku tgh pokai..adedeh, masa nie juga la printer aku abis ink!! suma bantuan talian hayat aku dah dalam situasi kritikal..adooooiii..napa gaji masuk lambat..

Assignment maktab br separuh jalan siap..adoiii..nie la penangan tinggal kat umah sewa..tak boleh nak fokus sebab terlalu byk banyak sangat temptation..so tak boleh nak concentrate buat keja..hahaha godaan yang paling hebat kat umah nie ialah TV..huhu~~ 8 jam dok ngadap tv...camna keja nak siap?? hah sepa nak jawab??
Sepanjang minggu nie lepas jer setel tgk citer drama korea Oh My Lady..aku beralih ngan downloading n uploading lagu2 korea kat blog yg lagi satu..memandangkan dah lama juga aku biarkan blog tu sepi tanpa upload lagu2 baru..lagipun sekarang nie byk lg2 kpop yg best2..
dan kebanyakkan dah jadi fav song aku sekarang nie.hahahaaha..
memang sukar untuk kita lupakan cinta pertama kita kan...walaupun cinta yg kedua atau ketiga itu lebih bermakna dan membahagiakan kita..and sometimes situasi nie membebankan hati..
hurrmmm..biarpun sda 10 tahun berlalu..tapi ingatan terhadap cinta pertama tetap segar..apatah lagi hari nie aku telah tunaikan janji terakhirku padanya..aku ingin dia tahu yang aku dah tunaikannya...tpi hahahahaha..tak mungkin dia akan tahu..mungkin hingga akhir hayat kami dia takkan tahu..sebab dah byk tahun kami lost contact!! since pertemuan terakhir kami di KLIA..6 tahun lalu..

ermm..hari selasa lalu, aku bermimpi bertemu ngan arwah kakak..well, memang aku kerap bermimpi bertemu ngan arwah..tpi kali nie berbeza..dah kata2 yang diucapkannya adalah kata2 yg pernah diucapkannya pada saat2 terakhir aku bersama dgnnya sebelum dia menghembuskan nafasnya yg terakhir di wad ICU,,sebab itulah sebaik saja aku membuka mata..aku sedar aku memang sangat rindukan dirinya..selama 2 jam aku cuba untuk menenangkan diriku sendiri dan cuba untk menghentikan tangisan sendiri..akibatnya..petang tu aku pegi kerja ngan mata yang bengkak..sadis aaaaaa..

kebelakangan nie aku mengalami masalah untuk tidur..selagi ayam blum kedengaran berkokok..mataku seolah2 tak ingin lelap..hal nie menyebabkan aku selalu terlajak tidur..mujur juga aku kerja sebelah petang..kalu tak memang hancuss laa rekod budak baik aku..hahahaha

O ya..ada 1 sinetron indonesia ditayangkan di channel 104 setiap hari isnin-jumaat yang aku ngan hsemate aku dok tonton tiap pukul 6.30 ptg..tajuknya 'Benci bilang Cinta'..lakonan Marshanda ngan Baim Wong..memang 2 org pelakon indonesia yang aku agak suka juga..jalan citer nie memang byk ciplak drama korea ' princess hours' dan ada sket ciplak dari drama 'fullhouse' bila dah masuk bab kahwin kontrak..walaupun dah bule jalan citernya lepas tgk beberapa episode, tapi aku tetap juga nak tgk sebab..ianya agak menghiburkan..

semalam memang tak sangka Shahir bule memang..aku harapkan Adira akan digelar juara..tpi tak pe la..shahir pun okay juga jadi juara..attiude dia so far memang aku agak kagum sket..harap2 dia taklah lupa daratan bila dah jadi popular nanti..harap2 dia akan maintain jadi budak baik..ermm..lagu dia ' kebahagian dalam perpisahan' tu memang sedap di dengar..same goes to Adira - aku ada kamu..Maulana - RSVP..ngan DAus - Kenapa??

dah lewat..aku nak rest awal..hopefully dapat tidur awal hari nie..sebab esok aku ada hal nak buat sebelah pagi..niteeee

Wednesday, May 5, 2010

Posted by sapphire at 8:21 AM 0 comments
5 May..bagi aku satu tarikh yang menarik..setiap bulan pasti ada satu tarikh yang istimewa..ermm..6 JUn..7 JUly..tpi yang lebih istimewa adalah pada 10 Okt 2010..ianya jatuh pada hari hujung minggu..rasanya pasti ada pasangan yang ingin memahatkan tarikh nie sebagai tarikh istimewa dorang kan..hehe

sesetengah orang berpendapat..mimpi adalah sekadar mainan tidur..ada pulak yang mengatakan mimpi itu satu petanda..so terpulang la pada individu nak mentafsirkannya camna..sehari sebelum aku berpindah umah..aku bermimpi bertemu ngan arwah kakakku..hurmm..hal yang satu nie sda agak biasa aku lalui..tiapkali aku merindui arwah..dia pasti akan muncul dalam tidurku..well, walaupun hal tu agak paranormal sedikit tpi aku happy sebab aku masi bule melihat wajah dan senyuman manisnya..mak aku kata..aku bertuah sebab masi kerap mimpi arwah kakak..sedangkan dorang yang menyimpan harapan yang tinggi untuk bermimpi bertemu dengan arwah amat susah nak dapat..mak kata lagi hubungan aku ngan arwah tu memang istimewa..walaupun kami bukan dilahirkan kembar tpi kami masi dilahirkan dalam tahun yang sama..dan sejak kecil hingga la remaja kami banyak hal yang kami kongsikan bersama..sama seperti pasangan kembar (well..xcept for bf..hahahah)..naluri pun lebih kurang aje..so tak heran la..kalu aku selalu mimpi bertemu arwah..
okay berbalik pada citer sehari sebelum aku berpinda umah..malam tu aku bermimpi bertemu ngan arwah..tpi satu benda yang menjadi tanda tanya..kami bertemu pada hari kenduri doa selamat sempena aku dilamar seseorang..aku tak perna bertemu ngan lelaki itu..tpi hati aku seolah dah lama mengenalinya..arwah kakak mengatakan bahawa itulah jodohku..bila aku tanya tentang siapa lelaki itu dan camna dia mengenalinya..dia hanya tersenyum..wajahnya berseri2 dan manis..dia kata, lelaki itu adalah jodoh terbaik untuk ku..so tak payah risau..terima saja kehadirannya dalam hidupku..dan bila aku bertemu dengan lelaki itu..dia memelukku sambil mengucapkan terima kasih sebab sudi menerima lamarannya..aku hanya mampu terdiam..sebab aku memang tak tau nak cakap apa..apa yang berlaku memang diluar jangkaan aku dan aku sendiri heran camna aku bule terima lamaran dia sedangkan aku sekali pun tak perna bertemu dengannya.

dan bila aku tersedar dari tidur..aku masi lagi memikirkan tentang mimpi tu..wajah lelaki itu agak kabur dimindaku tpi hatiku berdetik bahawa aku mengenali pemilik wajah itu..aku cuba mengingat wajah2 teman lama dan baru yang perna singgah dan hadir dalam hidup aku selama usia remajaku hingga la dewasa tpi teda sorang pun yang hati aku kata 'yes..thats him!!'
hurmm..aku cuba mengingatkan diriku..suma itu hanya mainan tidur saja..

hurm..beberapa hari nie atau lebih tepat lagi..sepanjang tempoh 2 minggu nie cuaca di daerah nie memang panas lebih daripada biasa..guna air-cond. pun masi tak bule menampung..tiap2 hari kena mandi banyakkali sebab asyik berpeluh aje..hurmm langsung tak bule nak buat apa..sabor aje la..dah keadaan cuaca camtu..
tak lama lagi cuti sekolah akan bermula..lebih kurang 3 minggu dari sekarang..seperti biaasa memang tak bule nak enjoy..tpi at least aku akan ada kat kk..and yang paling penting..aku bule dapatkan suma makanan yang aku tak bule jumpa kat tempat nie..hehe
bulan jun nie kitorang nak ke Brunei..tpi tarikh tak confirm lagi..passport dah siap..tak sabar rasanya nak melalui pengalaman tu..

sejak petang tadi langit nampak mendung..tpi nie dah tengahmalam takde plak hujan turun..mungkin awan tu dah kena tiup ke kk kot..sebab kat sana tiap2 hari hujan lebat..sampaikan sesetgh tempat tu dah nak banjir..tulah kan..cuaca nie sama juga ngan nasib manusia..kita tak bule nak agak..

okay la..dah lewat nie..aku nak tdo!!! daaaaaa..

Monday, May 3, 2010

New Life Once again...

Posted by sapphire at 7:50 AM 2 comments
3rd May..

10:54Pm

Hari nie adalah hari ulangtahun seorang sahabat yang sangat aku hargai...sekarang nie dia dah bergelar isteri dan ibu..mesti ulang tahunnya kali nie amat istimewa..haha aku sentiasa mendoakan semoga dia sentiasa bahagia di samping keluarga dan diberkati Allah SWT..

1st may yang lalu, aku berpindah keluar dari umah yang selama nie aku duduki..walaupun rasa sayang sebab terpaksa melepaskan kelebihan yang ada tpi sedikit pun aku tak menyesal..sebab aku dah dapat semula kebebasan aku..dan aku tak perlu lagi berfikir apa nak buat lepas nie..boleh ker aku buat camni?? hati dan kepala otak aku pun dah rasa ringan at the moment aku melangkah kuar dari pintu umah tu..tpi apa yang aku kesalkan hingga ke saat akhir isteri landlord begitu menunjukkan kebenciaannya padaku..blum pun sempat aku nak membuat air untuk beersarapan..dengan slumber dia menuturkan aku ayat2 yang maha pedas dan bertahap menghalau..dia meminta aku supaya mengeluarkan brg2 aku dan mengosongkan bilik itu secepat mungkin sebelum keluarganya dari kampung tiba..hampir menitis airmata aku pada saat tu..aku simpan kembali nescafe stick ke dalam poket dan memasukkan cawan ke dalam kotak..
dengan perut kosong..aku kuatkan semangat mengangkat brg2 aku keluar dari rumah tu..mujur juga murid2 ku sampai tepat pada masanya..dorang la yang byk membantu aku dan sekaligus melalaikan aku dari perasaan terluka dek kata2 isteri landlord..lepas jer siap keluarkan brg2..aku bw murid2 ku pegi bekfes..memang btul pepatah melayu..'bila perut kenyang..hati pun jadi senang..' hehehe..
tepat pukul 12.15pm..aku telah selesai berpindah ke rumah baru..sempat juga aku berbual sebentar ngan hsemate aku sebelum bertolak pulang ke KB..
jam kat dashboard menunjukkan pkul 4.00pm..alhamdulillah aku selamat sampai ke kampung..tpi kenduri sempena ulangtahun arwah datuk ku dah pun selesai..tak sempat aku nak merasa juadah kenduri...huhu~~
tepat pkul 5 petang..kami bersiap untuk pulang ke KK..alahai masa tulah gigi aku buat hal..sakitnya Ya Allah...kotak ubatan plak dah tertinggal kat umah sewa..aku teringat ada ubat penahan sakit kat dalam handbag..so tanpa fikir byk lagi aku trus aje telan sebijik..yg penting sakit gigi hilang..tpi malangnya, sakit tu bukan saja hilang malah makin bertambah hinggakan aku merasa seluruh gusi aku kebas..airmataku mula mengalir tanpa aku sedari..sda lama aku tak rasa sakit gigi sesakit itu..dalam masa 5 minit saja pipi kiriku mula menunjukkan tanda membengkak..aku tak larat untuk memandu kereta ku untuk ke farmasi..mujur juga adik ku ada..memikirkan keadaan aku waktu itu, dia memandu kereta ku dengan kelajuan 110ksjm..huhu~~ sebaik saja tiba di farmasi aku membeli ubat khas sakit gigi..dan dalam beberapa saat saja tiba2 sakit yg aku alami reda..pastu aku berfikir..mungkin juga aku termakan ubat yang sda EXPIRED?????..so, moral of the story..lainkali..tgk ubat btul2..check xpiry date..jangan main telan jer..
pkul 7;16pm..kami singgah kat stesen petronas berunggis untuk solat maghrib..dah tak sempat kalau nak tunggu sampai ke bandar sierra..lepas aje solat, aku ajak adik aku ke 1Borneo..aku teringin nak makan Chocolate Waffle..hurmm nie la manusia..turutkan sangat nafsu tu..baru aje hilang sakit gigi..dah nak makan itu ini plak..

2hb May..hari nie..adik lelakiku akan berlepas pulang ke Kuala Lumpur..new semester dah nak start next week..nampaknya sunyi la umah kat kampung tu..aku pulak esok pagi baru bertolak pulang ke Kudat..tiapkali aku mengingatkan umah sewa tu..aku jadi risau sedikit..camna ngan penerimaan hsemate aku nanti?? dorang tu okay ker? bule ker aku get along well ngan dorang tu?? macam2 soalan timbul dalam otak aku sampai la aku sendiri tak sedar pukul brp aku terlelap..

memang berat hati nak tinggalkan mum sorang2 kat umah..bapa pula selalu aje sibuk..aku pulak bulan nie tak dapat nak balik selalu..sebab peperiksaan penggal dah hampir..so, aku banyak keja nak kena setel down..risau juga ngan mum..tpi dia kata..toksah la rosau sangat..dia okay jer..kalau dia rasa sunyi, dia bule pergi lawat adik beradik dia..hurrmm..

3hb May..

bila aku sampai umah sewa aje tadi..takde sapa pun kat umah..br aku perasan rupanya aku sorang aje yang keja sebelah petang..yg lain2 suma keja sblh pagi..hurmm..
alhamdulillah..setakat nie penerimaan dorang okay jer..rasanya we'll be okay..hopefully..dorang pun nampak gaya bukanlah jenis orang yang cerewet..peramah tu adalah..hehe..akhirnya bule jugak aku menarik nafas lega..okay la..dats all for 2nite...next time citer lagi..niiiiiiiiiiiiiiiiiiiite^^