Friday, January 1, 2010 | By: sapphire
Selamat Tahun baru Semua!!! alhamdulillah, dengan izin-Nya aku masih lagi diberi peluang untuk mengorak langkah di tahun 2010. takde apa yang berubah..aku masi lagi seperti yang dulu..azam pun tak buat..hahaha, malas dah nak fikir..lagipun konfem aku takkan buat punya!!! ekekekeke..tak payah la berangan sangat nak buat itu ini..biarkan saja semuanya berlaku mengikut percaturan masa..rasanya kalu camtu..okay kot. Sebab bila keputusannya tidak memuaskan takde la kecewa sangat kan?? hehe..tu cara selamat nak melarikan diri daripada rasa menyesal atas keputusan sendiri..haha

aku sekarang nie kat Airport ngan family aku..adik pompuan aku nak balik sarawak dah..nampaknya lepas nie sunyi la rumah kat kampung tu..semalam dah hampir kul 1.00am kami sampai ke rumah bandar sierra..hujan!! tpi mujur juga tak lebat sangat so takde la berlaku banjir.

Bsuk aku akan pulang ke daerah itu lagi...tension plak rasanya!!! aku malas nak menghadap orang2 yang sentiasa bertelagah semata2 nakkan kuasa..aku tak faham bebenor la ngan manusia yuang sorang nie..dah la suka buat keputusan sesuka hati..salah guna kuasa..adedeh!!! stress plak bila terfikir pasal dia nie..mungkin sebab aku pernah bekerja ngan kolej swasta jadi bagi aku masalah yang sering diungkit2 tu hanya la masalah kecil jer..dorang aje yang tak pro sebab tak tau nak membezakan masalah peribadi ngan masalah kerja..asal tak suka mula la nak tikam sana tikam sini..aku dah penat jadi orang tgh..yang mengecewakan, dorang tu bukannya muda lagi suma dah level veteran pun tapi perangai cam budak2 jer. tak abis2 nak gaduh..perkara kecik pun nak diperbesarkan...

masalah kat tempat tinggal plak 1 hal...isteri tuan rumah tak abis2 nak cari kesalahan aku..perkara remeh temeh pun boleh dijadikan cerita seolah2 perkara tu serius sangat..duduk kat luar salah duduk kat dalam bilik pun salah..aku tinggal kat umah tu byr juga..bukannya aku tinggal kat sna sebagai orang gaji..tulah yang buat aku lemah semangat nak balik sana!!!
boring....boring...!!! isk...isk...isk..

ntah camna la keadaan meja aku kat sekolah tu..mesti dah hancur dikerjakan oleh Cik Ti..!!! pantang bebenor bilik tu kosong mesti amik peluang bersukaria..yang susah kami juga!! kena bersihkan tempat tu..

aduiii...mengantuk plak..semalam aku tidur lambat sebab tgk citer jepun ' code blue' lakonan tomohisa..hehe best!!! susah nak stop..okay la i better p cari makanan kat Mc D..kejap lagi adik aku nak masuk balai berlepas dah...hurmmm...aku harap tahun nie sumanya akan okay..

daaaaaaa...



Friday, January 1, 2010

Posted by sapphire at 4:41 PM 3 comments
Selamat Tahun baru Semua!!! alhamdulillah, dengan izin-Nya aku masih lagi diberi peluang untuk mengorak langkah di tahun 2010. takde apa yang berubah..aku masi lagi seperti yang dulu..azam pun tak buat..hahaha, malas dah nak fikir..lagipun konfem aku takkan buat punya!!! ekekekeke..tak payah la berangan sangat nak buat itu ini..biarkan saja semuanya berlaku mengikut percaturan masa..rasanya kalu camtu..okay kot. Sebab bila keputusannya tidak memuaskan takde la kecewa sangat kan?? hehe..tu cara selamat nak melarikan diri daripada rasa menyesal atas keputusan sendiri..haha

aku sekarang nie kat Airport ngan family aku..adik pompuan aku nak balik sarawak dah..nampaknya lepas nie sunyi la rumah kat kampung tu..semalam dah hampir kul 1.00am kami sampai ke rumah bandar sierra..hujan!! tpi mujur juga tak lebat sangat so takde la berlaku banjir.

Bsuk aku akan pulang ke daerah itu lagi...tension plak rasanya!!! aku malas nak menghadap orang2 yang sentiasa bertelagah semata2 nakkan kuasa..aku tak faham bebenor la ngan manusia yuang sorang nie..dah la suka buat keputusan sesuka hati..salah guna kuasa..adedeh!!! stress plak bila terfikir pasal dia nie..mungkin sebab aku pernah bekerja ngan kolej swasta jadi bagi aku masalah yang sering diungkit2 tu hanya la masalah kecil jer..dorang aje yang tak pro sebab tak tau nak membezakan masalah peribadi ngan masalah kerja..asal tak suka mula la nak tikam sana tikam sini..aku dah penat jadi orang tgh..yang mengecewakan, dorang tu bukannya muda lagi suma dah level veteran pun tapi perangai cam budak2 jer. tak abis2 nak gaduh..perkara kecik pun nak diperbesarkan...

masalah kat tempat tinggal plak 1 hal...isteri tuan rumah tak abis2 nak cari kesalahan aku..perkara remeh temeh pun boleh dijadikan cerita seolah2 perkara tu serius sangat..duduk kat luar salah duduk kat dalam bilik pun salah..aku tinggal kat umah tu byr juga..bukannya aku tinggal kat sna sebagai orang gaji..tulah yang buat aku lemah semangat nak balik sana!!!
boring....boring...!!! isk...isk...isk..

ntah camna la keadaan meja aku kat sekolah tu..mesti dah hancur dikerjakan oleh Cik Ti..!!! pantang bebenor bilik tu kosong mesti amik peluang bersukaria..yang susah kami juga!! kena bersihkan tempat tu..

aduiii...mengantuk plak..semalam aku tidur lambat sebab tgk citer jepun ' code blue' lakonan tomohisa..hehe best!!! susah nak stop..okay la i better p cari makanan kat Mc D..kejap lagi adik aku nak masuk balai berlepas dah...hurmmm...aku harap tahun nie sumanya akan okay..

daaaaaaa...