Thursday, December 3, 2009 | By: sapphire

Another new story..

Alhamdulillah...sedar tak sedar kursus dalam cuti sda sampai kepenghujungnya. Hari ini adalah hari terakhir..tpi subjek penutup untuk semester nie adalah PJK..pendidikan jasmani dan kesihatan. tak tau apa plak aktiviti kali nie..kami ada 5 jam kredit untuk hari ini. memang penat giler..badan pun dah sengal!! sejak hari isnin yang lalu kami kena turun padang..muka pun dah jadi 'two face'..hahaha..sabor jelah!!
hurmm..tak sangka masa begitu cepat berlalu..kepayahan yang kami lalui selama hampir 3 minggu tanpa henti (sabtu & ahad pun ada kelas) siang malam..akhirnya selesai juga..cuma assignment jer bertimbun..mujur kena hantar pada Februari dan mei tahun depan..kalu tak memang mampuih laaa..tak cukup energy!!
Alhamdulillah..rezeki semakin bertambah kebelakangan nie..rasa bertuah plak. walaupun kekadang stress tahap gaban..tpi kerja nie banyak memberi pengajaran dan pengalaman pada aku. aku berpeluang bertemu dengan orang ramai. aku dapat rasa lingkungan sosial aku kini lebih luas berbanding dlu. teman2 aku kini bertambah..cerita hidup aku juga sedikit demi sedikit mula berubah. walaupun bukan 100% tapi 30% telahpun berlaku.
setiapkali aku menghadiri kursus yang dianjurkan oleh jabatan..aku berpeluang mendapat pengetahuan yang baru dan itu membuka mata..rupanya masih terlalu banyak lagi hal2 yang perlu aku pelajari. dan semakin aku belajar semakin aku merasakan kekurangan diri aku..
tak sangka semasa menghadiri kursus diploma pendidikan nie, aku akan bersatu semula ngan kawan-kawan lama..hahah memang best, suasana memang meriah. apatah lagi semuanya berfikiran terbuka dan perangai sedikit gila2...hahaha..tekanan kurang dirasai sebab masing2 saling menyokong..
hari nie hari terakhir..sedih plak!! huhu..kami akan bertemu lagi pada sesi mei 2010 nanti. masa tu kami akan mengadakan lawatan ke universiti brunei. rancangan tu masi lagi berada di peringkat persediaan..tpi telah diputuskan dalam mesyuarat. insyaallah kalu panjang umur dan dimurahkan rezeki, dapatlah menjejakkan kaki ke negara luar..hahah xcited plak..mana taknya, nielah pertamakali ke luar negara..hahaha :p
nwei..dah pukul 11.10pm, kelas sepatutnya dah start tpi tai tau pa jadi, cikgu noni masi tak muncul2 lagi..orait juga, sbb sekarang nie panas terik, teruk la kalu kena turun padang..huhu..lapar plak rasanya..tpi kang aku pegi makan ada plak cikgu tu datang..hurmm..
okay la..ada masa lagi nanti aku menulis lagi..daaaaa

Thursday, December 3, 2009

Another new story..

Posted by sapphire at 2:21 PM 3 comments
Alhamdulillah...sedar tak sedar kursus dalam cuti sda sampai kepenghujungnya. Hari ini adalah hari terakhir..tpi subjek penutup untuk semester nie adalah PJK..pendidikan jasmani dan kesihatan. tak tau apa plak aktiviti kali nie..kami ada 5 jam kredit untuk hari ini. memang penat giler..badan pun dah sengal!! sejak hari isnin yang lalu kami kena turun padang..muka pun dah jadi 'two face'..hahaha..sabor jelah!!
hurmm..tak sangka masa begitu cepat berlalu..kepayahan yang kami lalui selama hampir 3 minggu tanpa henti (sabtu & ahad pun ada kelas) siang malam..akhirnya selesai juga..cuma assignment jer bertimbun..mujur kena hantar pada Februari dan mei tahun depan..kalu tak memang mampuih laaa..tak cukup energy!!
Alhamdulillah..rezeki semakin bertambah kebelakangan nie..rasa bertuah plak. walaupun kekadang stress tahap gaban..tpi kerja nie banyak memberi pengajaran dan pengalaman pada aku. aku berpeluang bertemu dengan orang ramai. aku dapat rasa lingkungan sosial aku kini lebih luas berbanding dlu. teman2 aku kini bertambah..cerita hidup aku juga sedikit demi sedikit mula berubah. walaupun bukan 100% tapi 30% telahpun berlaku.
setiapkali aku menghadiri kursus yang dianjurkan oleh jabatan..aku berpeluang mendapat pengetahuan yang baru dan itu membuka mata..rupanya masih terlalu banyak lagi hal2 yang perlu aku pelajari. dan semakin aku belajar semakin aku merasakan kekurangan diri aku..
tak sangka semasa menghadiri kursus diploma pendidikan nie, aku akan bersatu semula ngan kawan-kawan lama..hahah memang best, suasana memang meriah. apatah lagi semuanya berfikiran terbuka dan perangai sedikit gila2...hahaha..tekanan kurang dirasai sebab masing2 saling menyokong..
hari nie hari terakhir..sedih plak!! huhu..kami akan bertemu lagi pada sesi mei 2010 nanti. masa tu kami akan mengadakan lawatan ke universiti brunei. rancangan tu masi lagi berada di peringkat persediaan..tpi telah diputuskan dalam mesyuarat. insyaallah kalu panjang umur dan dimurahkan rezeki, dapatlah menjejakkan kaki ke negara luar..hahah xcited plak..mana taknya, nielah pertamakali ke luar negara..hahaha :p
nwei..dah pukul 11.10pm, kelas sepatutnya dah start tpi tai tau pa jadi, cikgu noni masi tak muncul2 lagi..orait juga, sbb sekarang nie panas terik, teruk la kalu kena turun padang..huhu..lapar plak rasanya..tpi kang aku pegi makan ada plak cikgu tu datang..hurmm..
okay la..ada masa lagi nanti aku menulis lagi..daaaaa