Saturday, August 29, 2009 | By: sapphire

My Fate....?

Kejap lagi tepat pukul 12.01am masuk hari ke-8 Ramadhan..tak sedar langsung masa berlalu..tau2 dah seminggu aku bercuti kat kampung!! on 1st September, aku kena balik bekerja..tpi at least masa tu tinggal 2 minggu aje aku kat kudat..pastu cuti raya plak..bersyukurnya aku dapat keja sekarang nie..Alhamdulillah, doa aku dimakbulkan Allah saat aku amat perlukannya.

Hahaha..aku dah dapat my 1st payment on Aug 15th..Alhamdulillah, aku btul2 bersyukur sebab diberikan peluang untuk menikmati hasil penat lelahku selama 3 bulan kerja tanpa gaji..dugaan yang pernah aku lalui bagaikan hilang ditiup angin..dan segala beban yang aku tanggung selama itu kini usai sda..bahu aku terasa ringan..walaupun kerisauan n kebimbangan terhadap perjalanan hidup aku seterusnya sentiasa ada..tak pernah sekalipun hilang..

sedar tak sedar rupanya dah lama jugak aku tak jenguk blog nie..apatah lagi nak update..kesibukan ngan tugasan harian menyebabkan aku kekurangan masa untuk berceloteh kat sini..bila bercuti kat kampung..connection selalu slow..so selalunya aku give up masa nak tunggu blog loading..super duper slow...apapun tak bule nak buat update..even kat KEL B pun!!
malam nie mungkin aku bernasib baik sebab dalam tak perlu tunggu lama nak buka blog..cuma sekarang nie kalu nak save draft..kekadang fail..kena buat berulangkali..
malam semalam..aku tak larat nak online..penat sesangat!! bygkan 2 hari berturut2 aku berulang alik drive KK-KB..sampaikan masa buka posa tu pun aku dah tak larat nak angkat badan..mujur mak sorang yg memahami..thanx mum!!
Orang kata dah jatuh ditimpa tangga lagi..dah penat giler camtu, tetiba sakit gigi plak..kepala semakin terasa berdenyut2..mujur ada painkiller kat dlm handbag..aku memang dah ready ngan stock ubat-ubatan wherever i go now..aku amik pengajaran kali lepas..masa aku jatuh sakit kat kudat takde sapa nak peduli..walaupun tinggal ngan saudara sendiri..kna tegur psal mudah sangat jatuh sakit menyebabkan aku terasa hati..sebab tu walaupun masi demam aku kuatkan semangat aku utk drive sejauh 130KM (2 jam perjalanan) balik ke KB..sedih sesangat!! sampai ke KB...demam aku mendadak naik!! mujur dah sampai KB..apa2 hal yg berlaku kat aku pun..at least..my parents were thr wit me...

Haha..looking at my room's new look make me felt bersemangat nak buat renovation..since our hse now tgh renovation jugak..semalam aku dah tukar langsir bilik aku..pasni aku plan nak belii cadar tilam yg baru plak..semangat sket tengok bilik lama bertukar baru...aku ingat nak cat semula bilik nie..tpi tunggu dlu la..biar renovation kat luar tu siap dlu..pastu br senang nak plan..
bila aku susun semula fail2 ngan buku2 nota kat dlm bilik nie..aku terkenang plak masa aku kat kolej dlu..how naive i am..senang sangat kna buli..confidence pun seciput aje..bila aku fell in love wit my bestfrend..i think dat is the worst!! haha..my pointer jatuh merundum..apatah lagi bila dia sendiri mengakui berhubung rapat ngan one of his classmate..tpi mujur ada sokongan dari teman2 yang lain..aku kumpul smula saki baki semangat aku..dan berdiri semula..and i manage to complete my studies..but him,sangkut di tgh jalan..i felt sorry for him..i wish dia pun berjaya..tpi mungkin tulah jalan yg dia pilih..since then we're lost contact until last year..i managed to contact him..just to say hi..and ask how he have been..i realize until i find d answer of my question..my heart would never ever stop thinking of him..bila aku dapat nombor dia..i'm not hesitate to give him a call..tpi memang mengecewakan bila orang yg pernah menjadi sorang yg paling rapat ngan kita tetiba melayan kita seperti orang asing..memang sedih..tpi bila difikir dr sudut lain..mungkin d sebabkan kami dah lama lost contact..mungkin dia tak tau camna nak berdepan ngan aku semula..tpi honestly walaupun bgitu..aku happy sbb at least aku tau dia sihat dan kini sdang bahagia ngan wanita pilihannya..
Dan pada saat itu, aku berjaya melepaskannya dari hatiku..

selepas aku meninggalkan ATIC..3 hari yang lepas adalah pertamakali aku bertemu semula dgn dia..selama nie kami cuma bertukar berita melalui sms. tu pun bule dikira dengan jari..atas sebab tertentu..persahabatan kami kini agak terbatas..haha..
selepas mendapat jawapannya hampir 4 bulan yg lepas..kami sda jarang berhubung..tpi aku lega sebab akhirnya aku menemui jawapan yg aku perlukan selama 4 tahun nie..walaupun dia tidak menyatakannnya secara jelas..tpi dr kiasan itu aku menyimpulkan ada baiknya hubungan kami lebih baik dikekalkan sekadar teman baik saja,..
3 hari yg lepas kami ber-5 bertemu semula untuk berbuka puasa bersama-sama..tak sangka jauh disudut hati aku..masi ada debaran saat bertentang mata dengannya..walaupun debaran itu sda tidak sekuat dlu..
nasib baik aku mampu mengawalnya dan bersikap seperti biasa..hahaha lucu pulak rasanya..masih ada sisa rindu buat dirinya..
aku tak sangka semalam dia akan menghantar sms padaku..and once again aku tidak memahami pemikirannya..aku tidak mampu menekanya..tindakannya amat sukar untuk dimengerti..

Gusi aku yg membengkak tu masi lagi terasa sakit..walaupun dah diletak garam dan asam jawa kampung..bengkaknya blum kebah lagi...membuatkan aku rasa tak selesa..

dah pukul 12.09am..sekarang nie dah masuk Aug 29th..bersamaan hari sabtu..8 Ramadhan..tpi mata aku sedikit pun blum rasa mengantuk lagi...ish..makin berdenyut2 plak bengkak gusi aku nie..btul2 tak selesa..
ingatkan nak tgk balik dvd boys Over flower tu..tpi cam boring plak..sebab dah masuk 3x aku tgk citer tu..huhu..

Tuesday, August 4, 2009 | By: sapphire

Nobody is perfect....

Tis song memang menyentuh perasaan..aku blum berkesempatan untuk menonton movie yg dikatakan hit di Indonesia pada tahun nie..Movie ' Ketika CInta Bertasbih'..tpi dengar saja pada tiap bait lirik lagu nie memang menuntun hati..ianya berkisar tentang luahan rasa cinta seorang hamba pada Maha Pencipta..

"Bertuturlah cinta Mengucap satu nama seindah goresan sabdamu dalam kitabku cinta yang bertasbih kusandarkan hidup dan matiku pada-Mu.. Bisikan doaku dalam butiran tasbih kupanjatkan pintaku pada-Mu Maha Cinta sudah diubun-ubun cinta mengusik resah tak bisa ku paksa walau hatiku menjerit ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu kembang kempis dadaku merungkai butir cinta garis tangan tergambar tak bisa aku menentang sujud syukur pada-Mu atas segala cinta..."

Melly Goeslaw ft Amee ..Ketika Cinta bertasbih Ost..

hurmm..dah lama aku tak update blog nie..aku baru jer pulih dari demam teruk..tpi batuk masih blum okay lagi..keadaan cuaca yang panas dan berjerebu sekarang nie memang menyukarkan proses penyembuhan..tpi orait jugak la..at least membantu mengurangkan dosa2 kecil..hehe *wink*..

tpi yang paling menyedihkan apabila jatuh sakit ditempat orang..jauh dari family dan yang paling teruk takde sapa pun yang peduli waktu tu..sakit pening takde sapa yang nak tgk2kan..duduk bersendirian dalam bilik dan bertahan sehingga keesokkan harinya..atas sebab nie la aku bertekad untuk memandu balik ke kampung biarpun dalam keadaan demam panas..mujur aku selamat sampai..mak aku hampir menangis bila dapat tahu aku memandu dalam keadaan demam panas..dlm masa yang sama geram sebab aku tak fikir pasal keselamatan diri..pada aku, apa yang penting aku berada di rumah sendiri..biar teruk camna pun aku mesti pulang ke kampung...aku tak terfikir sangat tentang keselamatan aku pada waktu..selagi aku mampu untuk memandu..aku akan teruskan..

selama 4 hari berturut2 aku berehat di rumah..yet not fully recovered till now..kekadang aku akan merasa pening..dan tak bermaya bila mengajar..tpi tetap kuatkan semangat..sebab sakit nie kekadang tak bule dimanjakan sangat..nanti makin menjadi2 plak..

hurrmm..sampai sekarang gaji aku tak masuk2 lagi..dah 2 bulan 3 minggu aku keja kat sini..saving pun dah hampir kering kontang..hopefully tis week ada la rezeki tu..

aku paling tak suka apabila ada orang mengambil kesempatan atas kebaikkan orang lain..aku tak kisah kalu perlukan pertolongan aku..asalkan aku mampu melakukannya..tpi aku paling pantang bila aku ditipu..kata pegi meeting..tup2 pegi buat hal peribadi..tu yang buat aku hot tu..dah la buat aku tinggalkan kelas sendiri semata2 nak jaga anak murid dia..sebab kununnya meeting tu tersangat la penting..tpi tau2..dia pegi tempat lain..meetingnya ntah ke mana..huhu
tu blum masuk bab dia suka twist citer lagi..angkat bakul sendiri..sukakan kemasyuran..ish3x..tak abis2 nak puji diri sendiri..masa meeting suma keja dia nak buat..sampaikan orang lain dah takde keja nak buat..pastu kat belakang bule plak mengadu ngan GB..orang lain tak bule diharap bila buat keja..dia sorang yang kena tanggung suma keja..sampaikan dia takde sempat nak kejar dateline..adakah...wat kind of person is dat?? huhh..

sekarang nie aku tgh layan lagu2 jepun dari single terbaru Shimizu Shota..memang best!! bule layaaaaaaaan..budak nie memang berbakat besar.. masi muda lagi tpi dah jadi komposer lagu..terbit beberapa album n jadi penyanyi terkenal..lagu2 dia pun setakat nie memang suma best2..dia salah sorang penyanyi favourite aku nie..*wink*..

hurrmm..slow plak connection malam nie..nak update browser nie jer amik masa 4 jam++ aduiii...
o ya semalam aku tgk movie jepun 'Tada kimi wo aishiteru' (Just, Loving You)..international tittle plak.." heavenly Forest".. citer nie dibawah ke layar screen based on Ichikawa's novelization on 'Renai Shashin' maksudnya Romance Picture..lakonan mantap dari Tamaki Hiroshi (Chiaki Senpai *nodame cantabile) & Miyazaki Aoi..it is really nice movie but sad ending..watak pompuan tu mati in d end tanpa sempat mendengar pengakuan sebenar makoto..lelaki yg amat dicintainya dlm diam..sebelum nie ada versi drama..lakonan Ryuhei & Ryoko Hirose..which is release on 2003..ramai berpendapat..drama wins over movie..sejauh mana kebenarannya..i dont know..coz i never watch drama version for tis..

Miyazaki Aoi as Shizuru Satonaka
"Tada Kimi Wo Aishiteru.." (Just, Loving You..)

Tamaki Hiroshi aka Makoto
part yg paling menyentuh hati bila..Makoto melawat Shizuru's photo exhibition d New York..(sempena memperingati Shizuru Satonaka yg tlh meninggal dunia akibat rare unknown disease)

"the one and only kiss i have..and the only love i ever known..' quote pada gambar terakhir mereka berdua yg diambil di Heaven Forest..atas permintaan terakhir Shizuru sebelum dia menghilangkan diri..huhu..sedey...sedey..

nwei..Tamaki hiroshi look handsome in tis movie..but i still love him more in Nodame Cantabille..hehe..( wonder y he always paired up with weirdo in every cast??..hurmm) nasib baik watak weirdo tu cantik2..hehe..so match skek jugak laaa..*wink*..

o ya..sebelum nie aku nonton Kmovie - the naked kitchen..lakonan mantap dari Joon Ji Hoon..alaaa hero Princess Hours tu..hehe..

tak sangka tul JJH berani buat aksi 'Panaszz' kat dalam movie nie..dan lagi satu dia nampak menyerlah kat sini berbanding dalam drama PH..kalu nak vote 8 out of 10..sebab ending tak best..hehe for me laaaa..hahaha..aku tak tgk lagi movie dia citer ' Antique Bakery' tu..yg nie adaptasi dari manga tterkenal kat Jepun..kalu tgk anime citer nie memang okay..tpi tak tau la plak movie korea nie..bila aku tgk review bule tahan gak sambutannya..berlambak2 pujian untuk movie AB nie..siap letak 'Hot' lagi..so kesimpulannya best la tu agaknya..ada masa nanti aku try tgk..hehe aja aja fighting..sympaty for JJH..tak sangka dia terlibat ngan dadah..tpi mujur tak masuk kategori drug addict lagi..n paling penting dia dah sedar kesalahan dia dan dia minta maaf ngan suma peminat dia...
apapun..all d best 4 him..wish to him on screen again..

dats my favourite Movie..drama & songs for tis month..

Jmovie - Tada Kimi Wo Aishiteru..

KMovie - The Naked Kitchen

Kdrama - Boys Over Flowers

Jdrama - None (so far...) will find out soon..hehe..

okay la..dah kul 1.16am..tak sedar masa berlalu bila idea dah mencurah2..hehe time to sleep..bsuk pagi nak g sekolah..ada urusan ngan GB..huhu..



Human...


bila aku tengok citer Boys Over flowers..memang suma orang fokus pada love triangle between Geum Jan Di..Jun Pyo dan Ji Hoo..sebab memang dorang pun nadi utama citer nie..even dlm citer Meteor Garden (Taiwan) Shan Chai..Dao Ming Si & Hua Zhe Lei..Hana yori Dango (Jepun)..Makino Tsukushi..Domyoji Tsukasa & Hanazawa Rui..tpi apa yang membuatkan aku bgitu tertarik ngan citer HYD versi korea nie ialah..adalah watak So Ji Jeong & Chu Ga Eul begitu menarik dan its really captured almost viewers heart..(include myself..4 sure..^^)
berbeza ngan MG & HYD..watak Nishikado & Xi Men & Xiao You tak berapa menyerlah..mungkin inilah salah satu kelebihan BOF berbanding 2 versi yg lain..tpi apapun mereka suma in all version memang best belaka..masing2 ada keistimewaan tersendiri..


watak pasangan SJJ & CGE memang sooooooooo sweet..hehe i love them..wish..rumours yg kini sedang tersebar kini mengatakan percintaan mereka turut berputik diluar set pengambaran BOF adalah benar..sebab dorang memang sepadan..even dalam iklan CF pun dorang nampak loving sangat..ramai yg vote for them..hehe nwei..they're my fav couple!! Best of luck SJJ & CGE..saranghae ^^

Saturday, August 29, 2009

My Fate....?

Posted by sapphire at 12:13 AM 2 comments
Kejap lagi tepat pukul 12.01am masuk hari ke-8 Ramadhan..tak sedar langsung masa berlalu..tau2 dah seminggu aku bercuti kat kampung!! on 1st September, aku kena balik bekerja..tpi at least masa tu tinggal 2 minggu aje aku kat kudat..pastu cuti raya plak..bersyukurnya aku dapat keja sekarang nie..Alhamdulillah, doa aku dimakbulkan Allah saat aku amat perlukannya.

Hahaha..aku dah dapat my 1st payment on Aug 15th..Alhamdulillah, aku btul2 bersyukur sebab diberikan peluang untuk menikmati hasil penat lelahku selama 3 bulan kerja tanpa gaji..dugaan yang pernah aku lalui bagaikan hilang ditiup angin..dan segala beban yang aku tanggung selama itu kini usai sda..bahu aku terasa ringan..walaupun kerisauan n kebimbangan terhadap perjalanan hidup aku seterusnya sentiasa ada..tak pernah sekalipun hilang..

sedar tak sedar rupanya dah lama jugak aku tak jenguk blog nie..apatah lagi nak update..kesibukan ngan tugasan harian menyebabkan aku kekurangan masa untuk berceloteh kat sini..bila bercuti kat kampung..connection selalu slow..so selalunya aku give up masa nak tunggu blog loading..super duper slow...apapun tak bule nak buat update..even kat KEL B pun!!
malam nie mungkin aku bernasib baik sebab dalam tak perlu tunggu lama nak buka blog..cuma sekarang nie kalu nak save draft..kekadang fail..kena buat berulangkali..
malam semalam..aku tak larat nak online..penat sesangat!! bygkan 2 hari berturut2 aku berulang alik drive KK-KB..sampaikan masa buka posa tu pun aku dah tak larat nak angkat badan..mujur mak sorang yg memahami..thanx mum!!
Orang kata dah jatuh ditimpa tangga lagi..dah penat giler camtu, tetiba sakit gigi plak..kepala semakin terasa berdenyut2..mujur ada painkiller kat dlm handbag..aku memang dah ready ngan stock ubat-ubatan wherever i go now..aku amik pengajaran kali lepas..masa aku jatuh sakit kat kudat takde sapa nak peduli..walaupun tinggal ngan saudara sendiri..kna tegur psal mudah sangat jatuh sakit menyebabkan aku terasa hati..sebab tu walaupun masi demam aku kuatkan semangat aku utk drive sejauh 130KM (2 jam perjalanan) balik ke KB..sedih sesangat!! sampai ke KB...demam aku mendadak naik!! mujur dah sampai KB..apa2 hal yg berlaku kat aku pun..at least..my parents were thr wit me...

Haha..looking at my room's new look make me felt bersemangat nak buat renovation..since our hse now tgh renovation jugak..semalam aku dah tukar langsir bilik aku..pasni aku plan nak belii cadar tilam yg baru plak..semangat sket tengok bilik lama bertukar baru...aku ingat nak cat semula bilik nie..tpi tunggu dlu la..biar renovation kat luar tu siap dlu..pastu br senang nak plan..
bila aku susun semula fail2 ngan buku2 nota kat dlm bilik nie..aku terkenang plak masa aku kat kolej dlu..how naive i am..senang sangat kna buli..confidence pun seciput aje..bila aku fell in love wit my bestfrend..i think dat is the worst!! haha..my pointer jatuh merundum..apatah lagi bila dia sendiri mengakui berhubung rapat ngan one of his classmate..tpi mujur ada sokongan dari teman2 yang lain..aku kumpul smula saki baki semangat aku..dan berdiri semula..and i manage to complete my studies..but him,sangkut di tgh jalan..i felt sorry for him..i wish dia pun berjaya..tpi mungkin tulah jalan yg dia pilih..since then we're lost contact until last year..i managed to contact him..just to say hi..and ask how he have been..i realize until i find d answer of my question..my heart would never ever stop thinking of him..bila aku dapat nombor dia..i'm not hesitate to give him a call..tpi memang mengecewakan bila orang yg pernah menjadi sorang yg paling rapat ngan kita tetiba melayan kita seperti orang asing..memang sedih..tpi bila difikir dr sudut lain..mungkin d sebabkan kami dah lama lost contact..mungkin dia tak tau camna nak berdepan ngan aku semula..tpi honestly walaupun bgitu..aku happy sbb at least aku tau dia sihat dan kini sdang bahagia ngan wanita pilihannya..
Dan pada saat itu, aku berjaya melepaskannya dari hatiku..

selepas aku meninggalkan ATIC..3 hari yang lepas adalah pertamakali aku bertemu semula dgn dia..selama nie kami cuma bertukar berita melalui sms. tu pun bule dikira dengan jari..atas sebab tertentu..persahabatan kami kini agak terbatas..haha..
selepas mendapat jawapannya hampir 4 bulan yg lepas..kami sda jarang berhubung..tpi aku lega sebab akhirnya aku menemui jawapan yg aku perlukan selama 4 tahun nie..walaupun dia tidak menyatakannnya secara jelas..tpi dr kiasan itu aku menyimpulkan ada baiknya hubungan kami lebih baik dikekalkan sekadar teman baik saja,..
3 hari yg lepas kami ber-5 bertemu semula untuk berbuka puasa bersama-sama..tak sangka jauh disudut hati aku..masi ada debaran saat bertentang mata dengannya..walaupun debaran itu sda tidak sekuat dlu..
nasib baik aku mampu mengawalnya dan bersikap seperti biasa..hahaha lucu pulak rasanya..masih ada sisa rindu buat dirinya..
aku tak sangka semalam dia akan menghantar sms padaku..and once again aku tidak memahami pemikirannya..aku tidak mampu menekanya..tindakannya amat sukar untuk dimengerti..

Gusi aku yg membengkak tu masi lagi terasa sakit..walaupun dah diletak garam dan asam jawa kampung..bengkaknya blum kebah lagi...membuatkan aku rasa tak selesa..

dah pukul 12.09am..sekarang nie dah masuk Aug 29th..bersamaan hari sabtu..8 Ramadhan..tpi mata aku sedikit pun blum rasa mengantuk lagi...ish..makin berdenyut2 plak bengkak gusi aku nie..btul2 tak selesa..
ingatkan nak tgk balik dvd boys Over flower tu..tpi cam boring plak..sebab dah masuk 3x aku tgk citer tu..huhu..

Tuesday, August 4, 2009

Nobody is perfect....

Posted by sapphire at 9:00 AM 0 comments
Tis song memang menyentuh perasaan..aku blum berkesempatan untuk menonton movie yg dikatakan hit di Indonesia pada tahun nie..Movie ' Ketika CInta Bertasbih'..tpi dengar saja pada tiap bait lirik lagu nie memang menuntun hati..ianya berkisar tentang luahan rasa cinta seorang hamba pada Maha Pencipta..

"Bertuturlah cinta Mengucap satu nama seindah goresan sabdamu dalam kitabku cinta yang bertasbih kusandarkan hidup dan matiku pada-Mu.. Bisikan doaku dalam butiran tasbih kupanjatkan pintaku pada-Mu Maha Cinta sudah diubun-ubun cinta mengusik resah tak bisa ku paksa walau hatiku menjerit ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu kembang kempis dadaku merungkai butir cinta garis tangan tergambar tak bisa aku menentang sujud syukur pada-Mu atas segala cinta..."

Melly Goeslaw ft Amee ..Ketika Cinta bertasbih Ost..

hurmm..dah lama aku tak update blog nie..aku baru jer pulih dari demam teruk..tpi batuk masih blum okay lagi..keadaan cuaca yang panas dan berjerebu sekarang nie memang menyukarkan proses penyembuhan..tpi orait jugak la..at least membantu mengurangkan dosa2 kecil..hehe *wink*..

tpi yang paling menyedihkan apabila jatuh sakit ditempat orang..jauh dari family dan yang paling teruk takde sapa pun yang peduli waktu tu..sakit pening takde sapa yang nak tgk2kan..duduk bersendirian dalam bilik dan bertahan sehingga keesokkan harinya..atas sebab nie la aku bertekad untuk memandu balik ke kampung biarpun dalam keadaan demam panas..mujur aku selamat sampai..mak aku hampir menangis bila dapat tahu aku memandu dalam keadaan demam panas..dlm masa yang sama geram sebab aku tak fikir pasal keselamatan diri..pada aku, apa yang penting aku berada di rumah sendiri..biar teruk camna pun aku mesti pulang ke kampung...aku tak terfikir sangat tentang keselamatan aku pada waktu..selagi aku mampu untuk memandu..aku akan teruskan..

selama 4 hari berturut2 aku berehat di rumah..yet not fully recovered till now..kekadang aku akan merasa pening..dan tak bermaya bila mengajar..tpi tetap kuatkan semangat..sebab sakit nie kekadang tak bule dimanjakan sangat..nanti makin menjadi2 plak..

hurrmm..sampai sekarang gaji aku tak masuk2 lagi..dah 2 bulan 3 minggu aku keja kat sini..saving pun dah hampir kering kontang..hopefully tis week ada la rezeki tu..

aku paling tak suka apabila ada orang mengambil kesempatan atas kebaikkan orang lain..aku tak kisah kalu perlukan pertolongan aku..asalkan aku mampu melakukannya..tpi aku paling pantang bila aku ditipu..kata pegi meeting..tup2 pegi buat hal peribadi..tu yang buat aku hot tu..dah la buat aku tinggalkan kelas sendiri semata2 nak jaga anak murid dia..sebab kununnya meeting tu tersangat la penting..tpi tau2..dia pegi tempat lain..meetingnya ntah ke mana..huhu
tu blum masuk bab dia suka twist citer lagi..angkat bakul sendiri..sukakan kemasyuran..ish3x..tak abis2 nak puji diri sendiri..masa meeting suma keja dia nak buat..sampaikan orang lain dah takde keja nak buat..pastu kat belakang bule plak mengadu ngan GB..orang lain tak bule diharap bila buat keja..dia sorang yang kena tanggung suma keja..sampaikan dia takde sempat nak kejar dateline..adakah...wat kind of person is dat?? huhh..

sekarang nie aku tgh layan lagu2 jepun dari single terbaru Shimizu Shota..memang best!! bule layaaaaaaaan..budak nie memang berbakat besar.. masi muda lagi tpi dah jadi komposer lagu..terbit beberapa album n jadi penyanyi terkenal..lagu2 dia pun setakat nie memang suma best2..dia salah sorang penyanyi favourite aku nie..*wink*..

hurrmm..slow plak connection malam nie..nak update browser nie jer amik masa 4 jam++ aduiii...
o ya semalam aku tgk movie jepun 'Tada kimi wo aishiteru' (Just, Loving You)..international tittle plak.." heavenly Forest".. citer nie dibawah ke layar screen based on Ichikawa's novelization on 'Renai Shashin' maksudnya Romance Picture..lakonan mantap dari Tamaki Hiroshi (Chiaki Senpai *nodame cantabile) & Miyazaki Aoi..it is really nice movie but sad ending..watak pompuan tu mati in d end tanpa sempat mendengar pengakuan sebenar makoto..lelaki yg amat dicintainya dlm diam..sebelum nie ada versi drama..lakonan Ryuhei & Ryoko Hirose..which is release on 2003..ramai berpendapat..drama wins over movie..sejauh mana kebenarannya..i dont know..coz i never watch drama version for tis..

Miyazaki Aoi as Shizuru Satonaka
"Tada Kimi Wo Aishiteru.." (Just, Loving You..)

Tamaki Hiroshi aka Makoto
part yg paling menyentuh hati bila..Makoto melawat Shizuru's photo exhibition d New York..(sempena memperingati Shizuru Satonaka yg tlh meninggal dunia akibat rare unknown disease)

"the one and only kiss i have..and the only love i ever known..' quote pada gambar terakhir mereka berdua yg diambil di Heaven Forest..atas permintaan terakhir Shizuru sebelum dia menghilangkan diri..huhu..sedey...sedey..

nwei..Tamaki hiroshi look handsome in tis movie..but i still love him more in Nodame Cantabille..hehe..( wonder y he always paired up with weirdo in every cast??..hurmm) nasib baik watak weirdo tu cantik2..hehe..so match skek jugak laaa..*wink*..

o ya..sebelum nie aku nonton Kmovie - the naked kitchen..lakonan mantap dari Joon Ji Hoon..alaaa hero Princess Hours tu..hehe..

tak sangka tul JJH berani buat aksi 'Panaszz' kat dalam movie nie..dan lagi satu dia nampak menyerlah kat sini berbanding dalam drama PH..kalu nak vote 8 out of 10..sebab ending tak best..hehe for me laaaa..hahaha..aku tak tgk lagi movie dia citer ' Antique Bakery' tu..yg nie adaptasi dari manga tterkenal kat Jepun..kalu tgk anime citer nie memang okay..tpi tak tau la plak movie korea nie..bila aku tgk review bule tahan gak sambutannya..berlambak2 pujian untuk movie AB nie..siap letak 'Hot' lagi..so kesimpulannya best la tu agaknya..ada masa nanti aku try tgk..hehe aja aja fighting..sympaty for JJH..tak sangka dia terlibat ngan dadah..tpi mujur tak masuk kategori drug addict lagi..n paling penting dia dah sedar kesalahan dia dan dia minta maaf ngan suma peminat dia...
apapun..all d best 4 him..wish to him on screen again..

dats my favourite Movie..drama & songs for tis month..

Jmovie - Tada Kimi Wo Aishiteru..

KMovie - The Naked Kitchen

Kdrama - Boys Over Flowers

Jdrama - None (so far...) will find out soon..hehe..

okay la..dah kul 1.16am..tak sedar masa berlalu bila idea dah mencurah2..hehe time to sleep..bsuk pagi nak g sekolah..ada urusan ngan GB..huhu..



Human...

Posted by sapphire at 8:15 AM 0 comments

bila aku tengok citer Boys Over flowers..memang suma orang fokus pada love triangle between Geum Jan Di..Jun Pyo dan Ji Hoo..sebab memang dorang pun nadi utama citer nie..even dlm citer Meteor Garden (Taiwan) Shan Chai..Dao Ming Si & Hua Zhe Lei..Hana yori Dango (Jepun)..Makino Tsukushi..Domyoji Tsukasa & Hanazawa Rui..tpi apa yang membuatkan aku bgitu tertarik ngan citer HYD versi korea nie ialah..adalah watak So Ji Jeong & Chu Ga Eul begitu menarik dan its really captured almost viewers heart..(include myself..4 sure..^^)
berbeza ngan MG & HYD..watak Nishikado & Xi Men & Xiao You tak berapa menyerlah..mungkin inilah salah satu kelebihan BOF berbanding 2 versi yg lain..tpi apapun mereka suma in all version memang best belaka..masing2 ada keistimewaan tersendiri..


watak pasangan SJJ & CGE memang sooooooooo sweet..hehe i love them..wish..rumours yg kini sedang tersebar kini mengatakan percintaan mereka turut berputik diluar set pengambaran BOF adalah benar..sebab dorang memang sepadan..even dalam iklan CF pun dorang nampak loving sangat..ramai yg vote for them..hehe nwei..they're my fav couple!! Best of luck SJJ & CGE..saranghae ^^