Thursday, April 22, 2010 | By: sapphire

12:27PM

How are you ? dah jarang rasanya aku menulis kat blog nie kan..kebelakangan nie aku agak sibuk ngan aktiviti kat sekolah dan juga menyiapkan rancangan mengajar..hari nie dah 22 April, kalau tak silap aku esok adalah majlis konvokesyen ATIC..buat pertamakalinya aku takde lagi kat majlis tu..hahaha..3 tahun lepas aku masih lagi bertugas kat kaunter pendaftaran..rindu plak ngan suasana masa tu..adakalanya hati aku masi terikat lagi ngan tempat tu..mungkin sebab aku pernah lama berada di situ dan punya kenangan yang aku hargai dalam hidup aku..pelik ker aku masi simpan suma hal2 tu dalam hati aku??...



Nwei..sekarang nie aku dah gila tgk anime semula..BLEACH!! yeah dats rite..dah hampir setahun file anime tu ada dalam simpanan kau sejak aku resign dari tempat tu lagi..baru sekarang nie aku ada hati untuk tgk balik..dan memandangkan sekarang nie internet aku br jer renew acc..so, aku akan manfaatkan 5GB nie untuk download episodes yang seterusnya..^^


Kata2 nie aku amik dari BLEACH!!..simple words tpi dalam maknanya..at least bagi aku..ahaks^^

" When you and I interact with each other..A heart is born between us..For the 1st time..it's not in the body..When you think of something..when you think of someone..A HEART..is born there..

If you want to be here with all your heart..Then this is where your heart is..If..your heart is here..Then that is you "REASON FOR BEING HERE.."

Oh ya..aku ada berita gembira nak dikongsi..on 1st may nanti, aku akan berpindah rumah..AT LAST!!!..dan officially menyewa kat Taman Orkid..rumah tu takde la hebat sangat..tpi sekurang2nya aku ada privasi..takde sapa yang memporak perandakan hari2 aku..hurmm..sebenarnya aku risau juga nie..tpi aku selalu yakinkan diri aku ..berpindah bukannya bermaksud aku melarikan diri daripada masalah..tpi nie adalah salah satu penyelesaian yang aku ada sekarang nie..aku takut aku akan menghadapi dugaan yang lebih besar dan lagi hebat daripada apa yang aku alami sekarang nie..tpi Kak Rubi kata, yang tu fikir aje kemudian..yang penting..P..I..N..D..A..H!!

Well...the moment aku bagitau landlord yang aku nak pindah umah..dia seolah2 sudah menjangkakan keputusan aku tu..mmungkin dia hanya menunggu masa untuk aku menyatakannya sahaja..dia kata dia memahami jiwa orang yang masih bujang..bukan senang nak duduk ngan orang yaang dah berkeluarga nie..hurmm..jauh dilubuk hati aku lega sket..sebab at least dorang ddah tau dengan cara yang baik..

Semalam..aku call dia..it's been a long time I didnt dail his number. Dulu..even when I think i'm gonna call him..my heart beating fast..tpi semalam..perasaan tu dah takde lagi.. I can just slumber grab my Handphone..find his name in my phonebook then dail..hurmm..aku call dia pun pasal nak tanya pasal anime BLEACH tu..coz, he's just like me..big fan of BLEACH..hahaha..and he's kind of a bit shock..hahaha mungkin tak terlintas difikiran dia, i will call him pasal nie aje..^^

Out of the blue..he got a phone call dr aku..then non-stop talking about BLEACH and also my curiosity on these and those episodes..hhahahahahaha..oh and another thing, for the 1st time I hang up the phone call dulu..mungkin dia akan berfikir..She's dah lain..tak macam dulu lagi..

It will great if he think like dat..i will glad..sebab itu yang aku nak dia tahu..aku bukan lagi seperti dulu..hurmm..bila aku fikirkan balik..perasaan yang aku rasakan sekarang nie ianya seperti kami berdua terpisah di antara dua dunia yang berlainan dan disebabkan oleh perkara2 yang tidak boleh dielakkan..kami tak boleh berjumpa..(hahaha,,nie mesti pasal asyik tgk BLEACH aje..ekekeke)..dan setelah sekian lama tak berjumpa mahupun bertanya khabar..tetiba..there is a phone call..seolah2 menyatakan..' Am doing great..and i'm happy with my life..' ataupun..in other words.. 'in dat world..she's fine there..and she's enjoying her new life..even without my name written in it anymore..'

Tuesday, April 6, 2010 | By: sapphire

Boring...??

11:36 Pm


Arrgghhhhhh...!!! i felt so boring for whole day...i woke up early in the morning..wash dishes..make a cup of coffee..then i watch sunrise..and for a moment i think i will have a great day today..BUT...it is just..hurmm..dunno how to say it..i feel something is wrong with me today...and this weird feeling ruined my mood for whole day!!! huhh!!!

tik..tok...tik...tok...i count every seconds passed by..and....arrrggggghhhh...i'm laying down on the floor..staring at white ceiling..and..my mind was blurr..i try to close my eyes..try to think..wat kind of feeling have conquered every inch of my heart,...but..i was lost..i cant think of anything..and at last..i grab my cellphone and type a short msg to my bos..' salam kak, i'm not feeling well today..I'm MC..sorry for sudden notice!!'......

WTH...????

fikiran aku memang buntu + blurr = benggang sepanjang hari nie..tambah lagi tetiba plak blackout..dah la air paip takde..sadiss tul hari nie..dan hal nie suma menyebabkan aku trus menerus badmood..sepanjang hari aku mengurung diri dalam bilik..try nak buat kerja kursus tpi otak langsung tak boleh nak gerak..nak cari maklumat plak..laptop abis bateri..tak boleh nak charge sebab takde elektrik..at last aku pilih jalan penyelesaian yang paling mudah..amik earphone..pasang MP3 then try baca novel sejarah islam yang dipinjam oleh salah sorang murid aku kat sekolah tu..budak nie memang minat sejarah islam..asal aku masuk kelas dorang jer..berton2 soalan diajukan ngan aku..sumanya diluar sukatan pelajaran....dia suka soal aku ngan soalan yang sda melangkau tahap thn 6..kekadang tu aku ada juga terfikir..nak jawab ker tak nak jawab?? tpi kalau tak jawab..nanti dia cop aku lokek ilmu plak..tpi kalau aku jawab..selalunya dia akan balas aku ngan jawapan balik...benda tu dia dah tau sebenarnya tpi sengaja jer dia nak tanya..katanya nak kongsi pengetahuan yang suma orang..tpi aku rasa caranya tu dah salah..sebab bertanya perkara yang dia dah memang tau..memang salah..ada hadith yang pernah menjelaskan hukum pasal nie..tpi aku dah lupa plak hadithnya tu..hish..pelupa bebenor aku sejak kebelakangan nie..

1. Oh My Lady...2. Code Blue Season 2...3. The birth Of The Rich..4. Cinderella Sister..

nie la drama korea / jepun yang aku tgh tgk buat masa nie...mujur la ada broadband nie..walaupun kekadang menyakitkan hati sebab..asyik disconnect jer..at least takde la aku mati akal kat umah nie...there is no life kat tpt nie..berbeza ngan kota belud..apatah lagi kalau dibandingkan ngan kk..jauh panggang dari api laaa jawabnya...ppl always remark this place as a dead town!! hahhaha so true ooo i tell u..lepas pukul 6 jer..dah lenggang..kata Bandar..hahaha

dlu aku selalu stress ngan hal keja..tpi sekarang nie..hal kat umah nie plak..besa la kan..dah pegang tittle 'free loader'..takde jalan yang mudah..ada jer masalahnye..xpecially bila dah tinggal ngan Landlord yang dah berkeluarga..mana nak deal ngan isteri yang cemburu..pastu ngan suami plak yang terlalu percaya pda isteri...alahaii...headache...heartache..!!!

Memang masalah takkan selesai kalau kita mengelak..tpi dalam situasi aku sekarang nie..semakin aku berdepan ngan masalah tu..semakin menjadi2 plak..kan baik kalau terus terang aje..nak aku kuar dari umah nie..tgk apa dah jadi sekarang..? masing2 dah makan hati berulam jantung..takyah nak hipokrit kata 'okay' all the time..kita sama2 pompuan..so instinct tu rasanya takkan salah kan?? u said u know who i am...but i tell u..u NEVER know the REAL me..selama nie aku bertolak ansur atas nama keluarga dan dasar hormat!! but if u ever cross d boundary..then..forgive me if i have to being harsh...apapun..sekarang nie aku tgh cari umah sewa..mujur big bos ngan mem dah mula faham ngan situasi aku di sni..akhirnya dorang bagi aku kebenaran untuk menyewa diluar..keselamatan tu memang orang kata selalunya dihujung tanduk..sebab teda tempat yang benar2 'clean & clear' kat daerah nie..tpi demi untuk tidak memburukkan lagi keadaan..tawakal aje la..

oh ya....2 weeks ago..aku beli dvd drama korea..' The Legend Of Hong Gil Dong'..aku minat ngan pelakon2 drama tu..tpi sayang JGS pegang watak jahat la plak..dah cun sangat dia jadi putera..tup2 dia nak bunuh Hong Gil Dong plak..alalalala...pastu bila tau lagi kat episode akhir nanti Yi Nok tinggalkan JGS then pilih HGD..pstu mati sama2 dalam serangan terakhir JGS..alahai..trus takde semangat nak tgk lagi..sad ending!! sama jer ngan The Legend..tpi at least dalam citer nie dia mati ngan kekasih dia..berbanding citer The Legend..dia pi berkorban sorang2..pastu tinggalkan kekasih dia..kan lagi sadis camtu..nasib baik la pompuan tu kuat semangat!!..hurrmm...aku ingat aku nak beli dvd 'you're beautiful' la plak nanti..walaupun aku dah abis tgk kat dramacrazy..sebab kat dlm drama tu..JGS pegang watak okay jer..and then ending pun happy juga..hehe

bila otak dah 'penuh' ngan macam2 hal kehidupan..meluahkan ngan kata2 adakalanya tidak berkesan..sesetgh orang akan lebih tenang dan selesa selepas menangis..ada plak orang akan lebih baik bila melepaskan bebanan fikiran ngan martial arts..well u know wat i mean kan..lepas jer hancus suma barang baru nak menyesal..hahahaha..kan dah padan muka..kna kuar duit lagi nak beli baru..tpi ada sesetengah orang plak..lebih suka menulis secara spontan apa yang difikirnya pada saat jari jemarinya memegang pen ataupun menyentuh keyboard komputer..sebab teda orang yang lebih memahami diri kita lebih daripada diri kita sendiri..tu apa yang terlintas di fikiran aku sekarang nie..

1:03am

dah lewat..tpi mata aku masi juga tak nak tidur..perasaan kurang selesa yang aku rasa semalam masi lagi mempengaruhi hati aku sekarang nie..otak, kalau dah tak tenang..memang susah la nak tidur jawabnya..lepas solat tdi aku bertafakur sebentar..cuba menenangkan hati dah fikiran yang tgh runsing..aku sedar..aku masih banyak kelemahan dan kekurangan yang perlu aku perbaiki..dan kebelakangan nie aku sering terlupa dimana aku berpijak..siapa aku..dan dimana aku berada..hati diuji ngan sedikit kemewahan dan kebahagian..minda mula bersikap lupa diri..astagfirullahala'zim..Ya Allah..

esok..seawal 7.30 pagi..aku kena menghadiri meeting kokum sekolah + daerah..hurrmm..aku terlalu alpa..sehingga aku rasa sentiasa tidak selesa..seolah2 ada bebanan berat yang sedang aku pikul di bahuku..jiwa semakin mudah rasa letih dan 'fed-up' ngan situasi sekeliling..senyuman pun rasanya tak seikhlas mana..tpi tiapkali aku pulang ke kampung..aku boleh merasakan kedamaian dan ketenangan yang tak pernah aku rasai bila berada di tempat nie..seolah2..tempat nie tidak pernah mengalu2kan kehadiran aku..apa perlu aku buat, Ya Allah?? sesungguhnya hanya Kau yang Maha Mengetahui tiap yang tersirat..


Thursday, April 22, 2010

12:27PM

Posted by sapphire at 12:14 AM 0 comments
How are you ? dah jarang rasanya aku menulis kat blog nie kan..kebelakangan nie aku agak sibuk ngan aktiviti kat sekolah dan juga menyiapkan rancangan mengajar..hari nie dah 22 April, kalau tak silap aku esok adalah majlis konvokesyen ATIC..buat pertamakalinya aku takde lagi kat majlis tu..hahaha..3 tahun lepas aku masih lagi bertugas kat kaunter pendaftaran..rindu plak ngan suasana masa tu..adakalanya hati aku masi terikat lagi ngan tempat tu..mungkin sebab aku pernah lama berada di situ dan punya kenangan yang aku hargai dalam hidup aku..pelik ker aku masi simpan suma hal2 tu dalam hati aku??...



Nwei..sekarang nie aku dah gila tgk anime semula..BLEACH!! yeah dats rite..dah hampir setahun file anime tu ada dalam simpanan kau sejak aku resign dari tempat tu lagi..baru sekarang nie aku ada hati untuk tgk balik..dan memandangkan sekarang nie internet aku br jer renew acc..so, aku akan manfaatkan 5GB nie untuk download episodes yang seterusnya..^^


Kata2 nie aku amik dari BLEACH!!..simple words tpi dalam maknanya..at least bagi aku..ahaks^^

" When you and I interact with each other..A heart is born between us..For the 1st time..it's not in the body..When you think of something..when you think of someone..A HEART..is born there..

If you want to be here with all your heart..Then this is where your heart is..If..your heart is here..Then that is you "REASON FOR BEING HERE.."

Oh ya..aku ada berita gembira nak dikongsi..on 1st may nanti, aku akan berpindah rumah..AT LAST!!!..dan officially menyewa kat Taman Orkid..rumah tu takde la hebat sangat..tpi sekurang2nya aku ada privasi..takde sapa yang memporak perandakan hari2 aku..hurmm..sebenarnya aku risau juga nie..tpi aku selalu yakinkan diri aku ..berpindah bukannya bermaksud aku melarikan diri daripada masalah..tpi nie adalah salah satu penyelesaian yang aku ada sekarang nie..aku takut aku akan menghadapi dugaan yang lebih besar dan lagi hebat daripada apa yang aku alami sekarang nie..tpi Kak Rubi kata, yang tu fikir aje kemudian..yang penting..P..I..N..D..A..H!!

Well...the moment aku bagitau landlord yang aku nak pindah umah..dia seolah2 sudah menjangkakan keputusan aku tu..mmungkin dia hanya menunggu masa untuk aku menyatakannya sahaja..dia kata dia memahami jiwa orang yang masih bujang..bukan senang nak duduk ngan orang yaang dah berkeluarga nie..hurmm..jauh dilubuk hati aku lega sket..sebab at least dorang ddah tau dengan cara yang baik..

Semalam..aku call dia..it's been a long time I didnt dail his number. Dulu..even when I think i'm gonna call him..my heart beating fast..tpi semalam..perasaan tu dah takde lagi.. I can just slumber grab my Handphone..find his name in my phonebook then dail..hurmm..aku call dia pun pasal nak tanya pasal anime BLEACH tu..coz, he's just like me..big fan of BLEACH..hahaha..and he's kind of a bit shock..hahaha mungkin tak terlintas difikiran dia, i will call him pasal nie aje..^^

Out of the blue..he got a phone call dr aku..then non-stop talking about BLEACH and also my curiosity on these and those episodes..hhahahahahaha..oh and another thing, for the 1st time I hang up the phone call dulu..mungkin dia akan berfikir..She's dah lain..tak macam dulu lagi..

It will great if he think like dat..i will glad..sebab itu yang aku nak dia tahu..aku bukan lagi seperti dulu..hurmm..bila aku fikirkan balik..perasaan yang aku rasakan sekarang nie ianya seperti kami berdua terpisah di antara dua dunia yang berlainan dan disebabkan oleh perkara2 yang tidak boleh dielakkan..kami tak boleh berjumpa..(hahaha,,nie mesti pasal asyik tgk BLEACH aje..ekekeke)..dan setelah sekian lama tak berjumpa mahupun bertanya khabar..tetiba..there is a phone call..seolah2 menyatakan..' Am doing great..and i'm happy with my life..' ataupun..in other words.. 'in dat world..she's fine there..and she's enjoying her new life..even without my name written in it anymore..'

Tuesday, April 6, 2010

Boring...??

Posted by sapphire at 8:35 AM 0 comments
11:36 Pm


Arrgghhhhhh...!!! i felt so boring for whole day...i woke up early in the morning..wash dishes..make a cup of coffee..then i watch sunrise..and for a moment i think i will have a great day today..BUT...it is just..hurmm..dunno how to say it..i feel something is wrong with me today...and this weird feeling ruined my mood for whole day!!! huhh!!!

tik..tok...tik...tok...i count every seconds passed by..and....arrrggggghhhh...i'm laying down on the floor..staring at white ceiling..and..my mind was blurr..i try to close my eyes..try to think..wat kind of feeling have conquered every inch of my heart,...but..i was lost..i cant think of anything..and at last..i grab my cellphone and type a short msg to my bos..' salam kak, i'm not feeling well today..I'm MC..sorry for sudden notice!!'......

WTH...????

fikiran aku memang buntu + blurr = benggang sepanjang hari nie..tambah lagi tetiba plak blackout..dah la air paip takde..sadiss tul hari nie..dan hal nie suma menyebabkan aku trus menerus badmood..sepanjang hari aku mengurung diri dalam bilik..try nak buat kerja kursus tpi otak langsung tak boleh nak gerak..nak cari maklumat plak..laptop abis bateri..tak boleh nak charge sebab takde elektrik..at last aku pilih jalan penyelesaian yang paling mudah..amik earphone..pasang MP3 then try baca novel sejarah islam yang dipinjam oleh salah sorang murid aku kat sekolah tu..budak nie memang minat sejarah islam..asal aku masuk kelas dorang jer..berton2 soalan diajukan ngan aku..sumanya diluar sukatan pelajaran....dia suka soal aku ngan soalan yang sda melangkau tahap thn 6..kekadang tu aku ada juga terfikir..nak jawab ker tak nak jawab?? tpi kalau tak jawab..nanti dia cop aku lokek ilmu plak..tpi kalau aku jawab..selalunya dia akan balas aku ngan jawapan balik...benda tu dia dah tau sebenarnya tpi sengaja jer dia nak tanya..katanya nak kongsi pengetahuan yang suma orang..tpi aku rasa caranya tu dah salah..sebab bertanya perkara yang dia dah memang tau..memang salah..ada hadith yang pernah menjelaskan hukum pasal nie..tpi aku dah lupa plak hadithnya tu..hish..pelupa bebenor aku sejak kebelakangan nie..

1. Oh My Lady...2. Code Blue Season 2...3. The birth Of The Rich..4. Cinderella Sister..

nie la drama korea / jepun yang aku tgh tgk buat masa nie...mujur la ada broadband nie..walaupun kekadang menyakitkan hati sebab..asyik disconnect jer..at least takde la aku mati akal kat umah nie...there is no life kat tpt nie..berbeza ngan kota belud..apatah lagi kalau dibandingkan ngan kk..jauh panggang dari api laaa jawabnya...ppl always remark this place as a dead town!! hahhaha so true ooo i tell u..lepas pukul 6 jer..dah lenggang..kata Bandar..hahaha

dlu aku selalu stress ngan hal keja..tpi sekarang nie..hal kat umah nie plak..besa la kan..dah pegang tittle 'free loader'..takde jalan yang mudah..ada jer masalahnye..xpecially bila dah tinggal ngan Landlord yang dah berkeluarga..mana nak deal ngan isteri yang cemburu..pastu ngan suami plak yang terlalu percaya pda isteri...alahaii...headache...heartache..!!!

Memang masalah takkan selesai kalau kita mengelak..tpi dalam situasi aku sekarang nie..semakin aku berdepan ngan masalah tu..semakin menjadi2 plak..kan baik kalau terus terang aje..nak aku kuar dari umah nie..tgk apa dah jadi sekarang..? masing2 dah makan hati berulam jantung..takyah nak hipokrit kata 'okay' all the time..kita sama2 pompuan..so instinct tu rasanya takkan salah kan?? u said u know who i am...but i tell u..u NEVER know the REAL me..selama nie aku bertolak ansur atas nama keluarga dan dasar hormat!! but if u ever cross d boundary..then..forgive me if i have to being harsh...apapun..sekarang nie aku tgh cari umah sewa..mujur big bos ngan mem dah mula faham ngan situasi aku di sni..akhirnya dorang bagi aku kebenaran untuk menyewa diluar..keselamatan tu memang orang kata selalunya dihujung tanduk..sebab teda tempat yang benar2 'clean & clear' kat daerah nie..tpi demi untuk tidak memburukkan lagi keadaan..tawakal aje la..

oh ya....2 weeks ago..aku beli dvd drama korea..' The Legend Of Hong Gil Dong'..aku minat ngan pelakon2 drama tu..tpi sayang JGS pegang watak jahat la plak..dah cun sangat dia jadi putera..tup2 dia nak bunuh Hong Gil Dong plak..alalalala...pastu bila tau lagi kat episode akhir nanti Yi Nok tinggalkan JGS then pilih HGD..pstu mati sama2 dalam serangan terakhir JGS..alahai..trus takde semangat nak tgk lagi..sad ending!! sama jer ngan The Legend..tpi at least dalam citer nie dia mati ngan kekasih dia..berbanding citer The Legend..dia pi berkorban sorang2..pastu tinggalkan kekasih dia..kan lagi sadis camtu..nasib baik la pompuan tu kuat semangat!!..hurrmm...aku ingat aku nak beli dvd 'you're beautiful' la plak nanti..walaupun aku dah abis tgk kat dramacrazy..sebab kat dlm drama tu..JGS pegang watak okay jer..and then ending pun happy juga..hehe

bila otak dah 'penuh' ngan macam2 hal kehidupan..meluahkan ngan kata2 adakalanya tidak berkesan..sesetgh orang akan lebih tenang dan selesa selepas menangis..ada plak orang akan lebih baik bila melepaskan bebanan fikiran ngan martial arts..well u know wat i mean kan..lepas jer hancus suma barang baru nak menyesal..hahahaha..kan dah padan muka..kna kuar duit lagi nak beli baru..tpi ada sesetengah orang plak..lebih suka menulis secara spontan apa yang difikirnya pada saat jari jemarinya memegang pen ataupun menyentuh keyboard komputer..sebab teda orang yang lebih memahami diri kita lebih daripada diri kita sendiri..tu apa yang terlintas di fikiran aku sekarang nie..

1:03am

dah lewat..tpi mata aku masi juga tak nak tidur..perasaan kurang selesa yang aku rasa semalam masi lagi mempengaruhi hati aku sekarang nie..otak, kalau dah tak tenang..memang susah la nak tidur jawabnya..lepas solat tdi aku bertafakur sebentar..cuba menenangkan hati dah fikiran yang tgh runsing..aku sedar..aku masih banyak kelemahan dan kekurangan yang perlu aku perbaiki..dan kebelakangan nie aku sering terlupa dimana aku berpijak..siapa aku..dan dimana aku berada..hati diuji ngan sedikit kemewahan dan kebahagian..minda mula bersikap lupa diri..astagfirullahala'zim..Ya Allah..

esok..seawal 7.30 pagi..aku kena menghadiri meeting kokum sekolah + daerah..hurrmm..aku terlalu alpa..sehingga aku rasa sentiasa tidak selesa..seolah2 ada bebanan berat yang sedang aku pikul di bahuku..jiwa semakin mudah rasa letih dan 'fed-up' ngan situasi sekeliling..senyuman pun rasanya tak seikhlas mana..tpi tiapkali aku pulang ke kampung..aku boleh merasakan kedamaian dan ketenangan yang tak pernah aku rasai bila berada di tempat nie..seolah2..tempat nie tidak pernah mengalu2kan kehadiran aku..apa perlu aku buat, Ya Allah?? sesungguhnya hanya Kau yang Maha Mengetahui tiap yang tersirat..