Friday, June 4, 2010 | By: sapphire

X Holiday..

It is 8:55 am..aku masi lagi kat kudat..bekfes wif a cup of Nescafe n Mister Potato..hahaha..jap lagi nak bersiap balik kampung..hurrmm..am not excited at all..coz its doesnt mean anything to me..nama jer cuti sekolah tapi orang cam kami nie istilah cuti tu langsung takde..asal cuti sekolah aje..kna masuk IPG..aduiii..takde peluang nak merasa the real school holiday..i guess next year la kot..insyaallah, tu pun kalu diizinkan Allah..diberi umur yg panjang dan kesihatan yang baik untuk menikmati suma tu..^^

kebelakangan nie hujan lebat selalu turun sebelah petang..dats y aku kna bertolak balik sblh pagi..takut nak amik risiko..drive time ujan..
Nwei..alhamdulillah..sebahagian keja sekolah sempat juga aku siapkan semalam..ada hikmah juga aku tak jadi ke papar..kalu tak memang berlambak2 la keja aku yg terbengkalai..beberapa hari nie aku memang tak cukup tidur langsung..apalagi rehat..setiap hari aku masuk tidur bila ayam dah berkokok..mujur juga waktu keja aku bermula sebelah petang..so, takdela aku nampak miserable bila pegi keja..
semalam..at last bule jugak aku tidur awal..hahaha..well, not as early as i want to..but..okay la..pasal ayam blum berkokok lagi..hahahah
hsemate aku dah berangkat pulang ke kampung jap tadi..katanya dia nak ke pasar lagi..beli ikan untuk org umah kat kg..
aduii..malasnya nak drive!!!! esok kna drive balik kk plak lagi..malam isnin ada taklimat lagi kat IPG..waaaarghh!! June 7th-10th kna masuk utan plak..semalam aku dah memborong first-Aid kat Shenwell Pharmacy..hah, pharmacy nie memang fav aku..sebab senang nak dapatkan ubat..sejak aku kat kudat nie..memang selalu sangat jatuh sakit..mungkin tak sesuwei kot..tu pasal la..hahahaha
o ya..nak kongsi sket pasal hobi aku yg satu nie..sekrang nie ada satu drama taiwan br jer ditayangkan..tajuknya Summer's Desires..setakat nie rata2 br upload epi 1 kat internet..aku tertarik ngan jalan citer drama nie..sbb it is not normal love triangle drama like we used watch on tv..for me..storyline citer nie memang lain dari yang lain..bila dah tgk 1st epi..u will eager to know..okay wats next..n next..
it is a story about a war between 2 guys..fighting over a Yin Xia Mo's love..well, bila kita cakap love triangle..of course we'll say..ala..biasa aje..dah bosan tgk citer camtu..but i tell u tis drama memang best..aku takde la minat sangat ngan Barbie hsu ngan Xiao Ming atau Peter Ho tu tpi..i would like to know how the war between them gonna end..and who's the winner..hahaha
of course..sepanjang drama tu memang jelas sangat Xia Mo cintakan Lou Xi..tpi young master Ou Chen tu selalu aje cari jalan nak pisahkan dorang berdua..tpi i tell u wat..aku memang solute sngat la ngan keberanian Luo Xi tak putus2 nak tunjukkan Xia Mo tu milik dia..he always say "you're Mine''..hahahaha.. memang young master tu tahan hati jelah..sepa suru dah tau pompuan tu tak suka dia..main paksa2 plak..
tpi kan..kekadang citer yg luarannya nampak biasa aje got unpredictable ending..luckily Autumn's concerto tu happy ending walaupun beberapa episode b4 final epi tu memang btul2 menyakitkan hati..i hope this one will have happy ending..and NOBODY Die!!! Young Master tu so scary person oooo..

okay la..gtg..next time citer lagi..^^v

Friday, June 4, 2010

X Holiday..

Posted by sapphire at 5:54 PM 0 comments
It is 8:55 am..aku masi lagi kat kudat..bekfes wif a cup of Nescafe n Mister Potato..hahaha..jap lagi nak bersiap balik kampung..hurrmm..am not excited at all..coz its doesnt mean anything to me..nama jer cuti sekolah tapi orang cam kami nie istilah cuti tu langsung takde..asal cuti sekolah aje..kna masuk IPG..aduiii..takde peluang nak merasa the real school holiday..i guess next year la kot..insyaallah, tu pun kalu diizinkan Allah..diberi umur yg panjang dan kesihatan yang baik untuk menikmati suma tu..^^

kebelakangan nie hujan lebat selalu turun sebelah petang..dats y aku kna bertolak balik sblh pagi..takut nak amik risiko..drive time ujan..
Nwei..alhamdulillah..sebahagian keja sekolah sempat juga aku siapkan semalam..ada hikmah juga aku tak jadi ke papar..kalu tak memang berlambak2 la keja aku yg terbengkalai..beberapa hari nie aku memang tak cukup tidur langsung..apalagi rehat..setiap hari aku masuk tidur bila ayam dah berkokok..mujur juga waktu keja aku bermula sebelah petang..so, takdela aku nampak miserable bila pegi keja..
semalam..at last bule jugak aku tidur awal..hahaha..well, not as early as i want to..but..okay la..pasal ayam blum berkokok lagi..hahahah
hsemate aku dah berangkat pulang ke kampung jap tadi..katanya dia nak ke pasar lagi..beli ikan untuk org umah kat kg..
aduii..malasnya nak drive!!!! esok kna drive balik kk plak lagi..malam isnin ada taklimat lagi kat IPG..waaaarghh!! June 7th-10th kna masuk utan plak..semalam aku dah memborong first-Aid kat Shenwell Pharmacy..hah, pharmacy nie memang fav aku..sebab senang nak dapatkan ubat..sejak aku kat kudat nie..memang selalu sangat jatuh sakit..mungkin tak sesuwei kot..tu pasal la..hahahaha
o ya..nak kongsi sket pasal hobi aku yg satu nie..sekrang nie ada satu drama taiwan br jer ditayangkan..tajuknya Summer's Desires..setakat nie rata2 br upload epi 1 kat internet..aku tertarik ngan jalan citer drama nie..sbb it is not normal love triangle drama like we used watch on tv..for me..storyline citer nie memang lain dari yang lain..bila dah tgk 1st epi..u will eager to know..okay wats next..n next..
it is a story about a war between 2 guys..fighting over a Yin Xia Mo's love..well, bila kita cakap love triangle..of course we'll say..ala..biasa aje..dah bosan tgk citer camtu..but i tell u tis drama memang best..aku takde la minat sangat ngan Barbie hsu ngan Xiao Ming atau Peter Ho tu tpi..i would like to know how the war between them gonna end..and who's the winner..hahaha
of course..sepanjang drama tu memang jelas sangat Xia Mo cintakan Lou Xi..tpi young master Ou Chen tu selalu aje cari jalan nak pisahkan dorang berdua..tpi i tell u wat..aku memang solute sngat la ngan keberanian Luo Xi tak putus2 nak tunjukkan Xia Mo tu milik dia..he always say "you're Mine''..hahahaha.. memang young master tu tahan hati jelah..sepa suru dah tau pompuan tu tak suka dia..main paksa2 plak..
tpi kan..kekadang citer yg luarannya nampak biasa aje got unpredictable ending..luckily Autumn's concerto tu happy ending walaupun beberapa episode b4 final epi tu memang btul2 menyakitkan hati..i hope this one will have happy ending..and NOBODY Die!!! Young Master tu so scary person oooo..

okay la..gtg..next time citer lagi..^^v