Thursday, December 30, 2010 | By: sapphire

Perhatian......

This is My New Blog ..^^

click http://bintanghati-sapphire.blogspot.com/

Sunday, December 26, 2010 | By: sapphire

Saat aku dilahirkan...26 Dec...




Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan.Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku...dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.


Engkau tetap menerima walau terkadang aku alpa, aku lupa, aku tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu...Engkau tetap melindungi aku walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang.Aku tidak pernah menafikan hakMu sebagai Khaliq walaupun terkadang aku terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.


Ampunkan aku Ya Allah pabila aku merintih nasibku di hadapanMu. Kalau bukan kepadaMu, kepada siapa lagi harus ku mengadu? Aku tidak pernah menyesali kewujudanku ini Ya Allah...namun aku hanyalah hambaMu yg dhaif dan lemah. Adakalanya aku kurang kesabaran. Ada masanya aku goyah keimanan. Ada masanya aku hampir terikut bisikan syaitan. Namun dengan limpahan kasih sayangMu, Engkau menarikku kembali jauh daripada kesesatan.


Ya Muhaimin...pimpinlah tangan hambaMu ini...pimpinlah hati hambaMu ini...pimpinlah langkah hambaMu ini akan sentiasa berpijak di atas jalan kebenaran. Ya Al Quddus... sebagai hambaMu yang hina dina, aku takkan mungkin mencapai sempurna, tapi kasihanilah aku... bimbinglah aku sentiasa agar aku mampu meniti titian siratulmustakimMu dengan tenang dan mudah tanpa cela.


Ya Al Hakiim...berikanlah ilham kepadaku agar aku mampu terus berkarya Agar aku terus mampu memberikan sedikit ikhtibar dan dakwah dengan caraku. Hulurkan kepadaku bijaksana agar aku mampu terus memacu kalam keinsanan sehingga tiba masanya Engkau menjemputku pergi.

Terima kasih Ya Allah atas segala takdir yang telah Engkau tentukan untukku. Engkaulah Ya Maha Besar... peliharalah aku agar terus berpegang teguh pada taliMu.


Terimalah permohonan hambaMu yang sedang bermusafir di bumiMu ini Ya Al Mudzill.






Amin Ya Rabbul Alamin.
Wednesday, December 15, 2010 | By: sapphire

GreAt MomEnt...

November, 2010...

Siapa sangka interaksi terakhir ini akan mengukir ceritanya tersendiri..siapa menduga seorang Adam akan bertemu Maya hatinya..dan mengukir sebuah perkahwinan indah...Siapa pernah menjangka sepatah perkataan telah mengubah rasa sekeping hati...dan siapa bisa terfikir..kenangan sedetik menjadi luahan rasa..simbolik rahsia yg terpendam dihati...dan 'when action speaks lounder than words'  segalanya menjadi satu cerita tapi bila secebis keegoan dan sebuah janji memunculkan diri...sekeping hati milik sang arjuna mula dilanda resah...keliru mula menapak..akhirnya ada kata tidak terluah..hnya kenangan yang dibawa pergi...
Dan bila hati Sang Kirana telah dibawa pergi...degupan jantung seakan terhenti..namun indah rasa seketika disayangi..menjadi kenangan sedetik menghadiahkan kebahagiaan...semoga rasa ini dapat menyatukan dua hati..aminn..
Sunday, December 12, 2010 | By: sapphire

bila Hati telah dicuri...

Bukan sekali bukannya dua
Telah sering kita berjumpa
Belum pernah tertarik rasa
Kita sekadar kawan biasa
Aku kenali siapa dirimu
Kau pun tahu siapa diriku
Kerna engkau teman bicara
Antara kita tiada rahsia
Tiba-tiba ku lihat sikapmu
Tidak seperti dulu
Terhadapku kau menaruh hati
Sejak bila tak ku sedari
Tiba-tiba ku rasa diriku
Tidak seperti dulu terhadapmu
Ku menjadi resah
Sering kehilangan kata-kata
Kini bila bertentangan mata
Bergementar seluruh anggota
Entah mengapa tiada ku tahu
Berdepan denganmu ku terasa malu
Saturday, November 6, 2010 | By: sapphire

takde kerja lain...

11 :15PM


Kekadang we found dat our life is so bored..dan kebiasaannya kita akan mengeluh..mengadu dan akan kerap menggunakan perkataan 'kalau la..'  patutnya kita bersyukur sbb biarpun kekadang bosan atau boring..ataupun stress over our life..kita masih lagi bernafas..berduit..sempurna anggota badan..cuma kurang guna otak sket jer kan..hehehe..
bila aku sorang2 duduk di umah..lepas abis suma channel tv di scan ..aku akan beralih plak ngan laptop aku..plugin my precious darling Xternal Harddisk..(hehehe..) tengok tajuk2 drama korea @ jepun @ taiwan..yang menarik untuk aku tonton semula untuk ke.....kalinya..hahaha..ada jg drama korea/jepun yang dah berbelas kali marathon aku tgk..kalu dikira ngan larian..rasanya dah bule bakar lemak aku sebyk 10 kilo..huhu..kalu dah bosan sangat..aku akan surf internet..buka sana sini..tanpa halatuju..tu pasal la kekadang laptop aku bengang..dah la kena serang virus (..mujur antivirus tahan serangan ganas..hehe) pastu tuan dia nie plak nak cepat aje..mana tak jammed!!! huhu..sifat tamak biar sebesar zarah sekalipun tetap ada dalam diri manusia kan..cuma terpulang ngan diri kita jer..nak gunakan sifat tu camna..& nak kontrol tu camna..orang kuat iman rasanya takde bermasalah sangat nak handle sifat nie..sbb sifat tamak tu akan lebih cenderung kepada mencari keredhaan Allah SWT..
aku sebenarnya ada banyak kerja yang bertimbun atas meja nie..xpecially tugasan IPG tak setel2 lagi..tgsn skb aku dah mula buat..tp otak aku tetiba plak crammed..so aku stop jap and here i am.. melalut about this n that..tulis jer apa yang terlintas kat dalam fikiran aku sekarang nie..tgsn skb nie kena tulis tangan..tpi tulisan tangan aku buruk sket..pasal tu aku jarang menulis esei ker..cerpen ker..n etc..aku lebih suka menaip..cepat & mudah..hehehe
petang semalam aku menjalankan operasi membersihkan kawasan halaman rumah sewa kami nie..so ngan semangat yang berkobar-kobar aku pun melakukan pembakaran terbuka..( kalu tak bakar..takde tempat lain nak buang dahan2 pokok yang ditebang tu..) tu aje caranya..tpi memandangkan kami tinggal  di kawasan perumahan so..sblm berlaku apa2 kejadian yang tak diingini berlaku..aku sediakan sebaldi air kat tepi..mana la tau kan kot2 api tetiba merebak plak..nak panggil pakcik bomba 1 hal..tu tak termasuk lagi kekecohan yang bakal berlaku..dah cantik2 dahan2 pokok kering tu terbakar..tetiiba plak angin kuat..kus semangat..aku jadi panik sekejap..apatah lagi bila jiran sebelah menyebelah tgk aku ngan pandangan yang tajam..huhu..so untuk menunjukkan 'everything-is-under-control'..aku pun tunjuk mula slumber..angkat baldi penuh ngan air tu..pi siram sket beberapa bahagian supaya api takde la trus marak sangat..hehehe..bijak..bijak..

midnight snack...burger???

Hampir pukul 8 malam..aku dikejutkan ngan kepulangan hsemate aku ngan 2 orang anak buah dia..well..memang dia ada mention yang dia akan balik hari jumaat tpi memandangkan public holiday..so i tot dia nak balik kg until sunday..but its orait..at least aku takde la sunyi sangat kat umah nie sepanjang cuti 3 hari nie..anak buah dia rajin sangat buat burger..memandangkan aku dah makan malam..so burger tu jdi midnite snack la jawabnya..lagipun aku nak stay up untuk buat tugasan IPG..aku takde banyak masa lagi..cuma tinggal 2 minggu aje lagi..mujur juga kerja2 kat sekolah awal lagi aku dah setel kan..
malam nie..sama juga seperti semalam..midnite snack..BURGER AYAM..hehe..tdi dorang sibuk masak kek coklat kukus kat dapur tu..hahaha..sedap jg kek buatan hsemate aku nie..cuma terlalu creamy..tpi apapun memang i liiiiiiiiiiike d cake!!! hehe..

Petang tdi aku ke supermarket milimewa..plan asal nak beli oxcy n snack ringan..tpi teringat plak freezer dah kosong..so aku beli la apa2 yang patut..masa aku kat kaunter..aku agak terkejut ngan sorang surirumah yang berbaris selepas aku..dia beli 2 pek kaki ayam..well tu perkara biasa la kan..tpi sebenarnya apa yg mengejutkan aku..tetiba ngan slumber jer dia pi amik kotak condom tu..n put it on d counter..and her son..berulangkali pegang kotak tu..tgk..pandangan dia tak ubah like..'what-kind-of-gula2 - is -this..'..
hahaha..aku pelik mak dia bule buat tak tau jer anak dia pi belek kotak condom tu cam dia belek kotak gula2..cashier tu pun aku tgk dah naik segan...well, aku rasa the mother patut bertimbang rasa sket ngan situasi sekeliling kalu nak beli benda2 sensitif camtu..w/pun benda tu di pamerkan di tempat terbuka..tpi rasanya tak patut dia beli ngan sikap yg terlalu 'open' camtu sekali..aku plak yang segan..hahahaaha...apapun nie cuma pendapat aku jer..tak tau plak bagi orang lain..

aku rasa anak buah hsemate aku nie memang ganas sket orangnya..dah banyak kali dia jatuhkan barang kat dapur tu..dah tu kuar msuk bilik..tiapkali mesti aku urut jantung..terkejut!!! asal tutup pintu jer..aduhai..tersentak uraat jantung gue dibuatnya..jiran sebelah pun bule dengar bunyi pintu tu..huhu..nasib..nasib..
ok la..dah abis aku melalut kat sini..aku nak sambung buat keja plak..tpi sebelum tu aku nak buat Nescafe dlu..hehe...buat penyegar mata n badan untuk terus buat keja..esok masi lagi hari cuti..so rasanya tak kisah la kalu nak bangun lambat pun..kih...kih..kih..chao..

Free or Busy??...

2:18 PM

@School..

minggu peperiksaan berakhir juga..aku rasa aku bangga ngan diri aku kali nie, sebab berjaya menyiapkan suma keputusan peperiksaan sebelum tarikh akhir...hahahaha malah lebih awal dripada guru2 yang lain..tpi yang membimbangkan aku sekarang nie adalah tugasan maktab..sket pun blum start buat..apalagi tgk kertas arahan tugasan tu..cuti sekolah sda semakin hampir..kalu tak silap kira..dlm 2 minggu aje lagi..orang lain dah happy sakan..buat plan nak pegi cuti2 malaysia..tpi aku..takde keja lain selain daripada risau tentang tugasan maktab dan juga kelas yang akan bermula pada awal cuti sekolah..sadis plak rasanya..huhu

esok..cuti umum hari Deepavali..suma orang xcited nak pegi sana sini..aku takde plan nak ke mana2..tak balik kampung..next week jer..tak lama lagi Hari Raya Korban..so aku nak save perasaan xcited aku tu for next week event..hahahaha
aku memang sda agak sot sekrang nie..pengurusan masa agak kucar kacir berbanding masa aku tinggal di umah pakcik aku dlu..mungkin sebab sekarang nie aku rasa lebih bebas..so aku rasa aku bule buat apa saja di umah tu selagi aku tak mencerobohi privasi hsemate aku..oleh sebab tu..kekadang keja aku banyak terbengkalai..kekadang masa pn banyak dibazirkan pada hal2 yang kurang penting..
banyak kali aku nekad untuk memperbaiki kelemahan aku nie..tpi selalunya hanya bertahan untuk seminggu..seterusnya aku akan jdi kucar kacir balik..huhu..wat a miserable life i had..
tak macam orang lain...lepas dah bina kerjaya..their life is well organized..unlike me..semakin stabil semakin pengurusan hidup aku kucar kacir..apa aku nak buat nie???? huhu tulung....

Esok aku dah plan aku nak operasi kawasan umah sewa tu..ari isnin tu aku dah minta pakcik ismail potong rumput diseluruh kawasan umah tu..so, tinggal nak bersihkan lagi..n bakar rumput tu..nampak kemas sket..takde la cam haunted hse lagi...buat orang seram nak lalu jer..hahah..kekadang aku sndiri pun seram tinggal kat situ..tpi memandangkan aku dah takde pilihan lain..terima jelah apa adanya...hehehe
Wednesday, October 27, 2010 | By: sapphire

아픈 목소리 [Gumiho: Tale of the Fox's Child OST]



nie salah satu lagu favourite aku..drama nie pun bule tahan best jgk n menyayat hati..

Thursday, December 30, 2010

Perhatian......

Posted by sapphire at 8:22 AM 0 comments
This is My New Blog ..^^

click http://bintanghati-sapphire.blogspot.com/

Sunday, December 26, 2010

Saat aku dilahirkan...26 Dec...

Posted by sapphire at 12:03 AM 0 comments



Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan.Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku...dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.


Engkau tetap menerima walau terkadang aku alpa, aku lupa, aku tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu...Engkau tetap melindungi aku walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang.Aku tidak pernah menafikan hakMu sebagai Khaliq walaupun terkadang aku terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.


Ampunkan aku Ya Allah pabila aku merintih nasibku di hadapanMu. Kalau bukan kepadaMu, kepada siapa lagi harus ku mengadu? Aku tidak pernah menyesali kewujudanku ini Ya Allah...namun aku hanyalah hambaMu yg dhaif dan lemah. Adakalanya aku kurang kesabaran. Ada masanya aku goyah keimanan. Ada masanya aku hampir terikut bisikan syaitan. Namun dengan limpahan kasih sayangMu, Engkau menarikku kembali jauh daripada kesesatan.


Ya Muhaimin...pimpinlah tangan hambaMu ini...pimpinlah hati hambaMu ini...pimpinlah langkah hambaMu ini akan sentiasa berpijak di atas jalan kebenaran. Ya Al Quddus... sebagai hambaMu yang hina dina, aku takkan mungkin mencapai sempurna, tapi kasihanilah aku... bimbinglah aku sentiasa agar aku mampu meniti titian siratulmustakimMu dengan tenang dan mudah tanpa cela.


Ya Al Hakiim...berikanlah ilham kepadaku agar aku mampu terus berkarya Agar aku terus mampu memberikan sedikit ikhtibar dan dakwah dengan caraku. Hulurkan kepadaku bijaksana agar aku mampu terus memacu kalam keinsanan sehingga tiba masanya Engkau menjemputku pergi.

Terima kasih Ya Allah atas segala takdir yang telah Engkau tentukan untukku. Engkaulah Ya Maha Besar... peliharalah aku agar terus berpegang teguh pada taliMu.


Terimalah permohonan hambaMu yang sedang bermusafir di bumiMu ini Ya Al Mudzill.






Amin Ya Rabbul Alamin.

Wednesday, December 15, 2010

GreAt MomEnt...

Posted by sapphire at 8:38 PM 1 comments
November, 2010...

Siapa sangka interaksi terakhir ini akan mengukir ceritanya tersendiri..siapa menduga seorang Adam akan bertemu Maya hatinya..dan mengukir sebuah perkahwinan indah...Siapa pernah menjangka sepatah perkataan telah mengubah rasa sekeping hati...dan siapa bisa terfikir..kenangan sedetik menjadi luahan rasa..simbolik rahsia yg terpendam dihati...dan 'when action speaks lounder than words'  segalanya menjadi satu cerita tapi bila secebis keegoan dan sebuah janji memunculkan diri...sekeping hati milik sang arjuna mula dilanda resah...keliru mula menapak..akhirnya ada kata tidak terluah..hnya kenangan yang dibawa pergi...
Dan bila hati Sang Kirana telah dibawa pergi...degupan jantung seakan terhenti..namun indah rasa seketika disayangi..menjadi kenangan sedetik menghadiahkan kebahagiaan...semoga rasa ini dapat menyatukan dua hati..aminn..

Sunday, December 12, 2010

bila Hati telah dicuri...

Posted by sapphire at 6:20 AM 0 comments
Bukan sekali bukannya dua
Telah sering kita berjumpa
Belum pernah tertarik rasa
Kita sekadar kawan biasa
Aku kenali siapa dirimu
Kau pun tahu siapa diriku
Kerna engkau teman bicara
Antara kita tiada rahsia
Tiba-tiba ku lihat sikapmu
Tidak seperti dulu
Terhadapku kau menaruh hati
Sejak bila tak ku sedari
Tiba-tiba ku rasa diriku
Tidak seperti dulu terhadapmu
Ku menjadi resah
Sering kehilangan kata-kata
Kini bila bertentangan mata
Bergementar seluruh anggota
Entah mengapa tiada ku tahu
Berdepan denganmu ku terasa malu

Saturday, November 6, 2010

takde kerja lain...

Posted by sapphire at 9:13 AM 2 comments
11 :15PM


Kekadang we found dat our life is so bored..dan kebiasaannya kita akan mengeluh..mengadu dan akan kerap menggunakan perkataan 'kalau la..'  patutnya kita bersyukur sbb biarpun kekadang bosan atau boring..ataupun stress over our life..kita masih lagi bernafas..berduit..sempurna anggota badan..cuma kurang guna otak sket jer kan..hehehe..
bila aku sorang2 duduk di umah..lepas abis suma channel tv di scan ..aku akan beralih plak ngan laptop aku..plugin my precious darling Xternal Harddisk..(hehehe..) tengok tajuk2 drama korea @ jepun @ taiwan..yang menarik untuk aku tonton semula untuk ke.....kalinya..hahaha..ada jg drama korea/jepun yang dah berbelas kali marathon aku tgk..kalu dikira ngan larian..rasanya dah bule bakar lemak aku sebyk 10 kilo..huhu..kalu dah bosan sangat..aku akan surf internet..buka sana sini..tanpa halatuju..tu pasal la kekadang laptop aku bengang..dah la kena serang virus (..mujur antivirus tahan serangan ganas..hehe) pastu tuan dia nie plak nak cepat aje..mana tak jammed!!! huhu..sifat tamak biar sebesar zarah sekalipun tetap ada dalam diri manusia kan..cuma terpulang ngan diri kita jer..nak gunakan sifat tu camna..& nak kontrol tu camna..orang kuat iman rasanya takde bermasalah sangat nak handle sifat nie..sbb sifat tamak tu akan lebih cenderung kepada mencari keredhaan Allah SWT..
aku sebenarnya ada banyak kerja yang bertimbun atas meja nie..xpecially tugasan IPG tak setel2 lagi..tgsn skb aku dah mula buat..tp otak aku tetiba plak crammed..so aku stop jap and here i am.. melalut about this n that..tulis jer apa yang terlintas kat dalam fikiran aku sekarang nie..tgsn skb nie kena tulis tangan..tpi tulisan tangan aku buruk sket..pasal tu aku jarang menulis esei ker..cerpen ker..n etc..aku lebih suka menaip..cepat & mudah..hehehe
petang semalam aku menjalankan operasi membersihkan kawasan halaman rumah sewa kami nie..so ngan semangat yang berkobar-kobar aku pun melakukan pembakaran terbuka..( kalu tak bakar..takde tempat lain nak buang dahan2 pokok yang ditebang tu..) tu aje caranya..tpi memandangkan kami tinggal  di kawasan perumahan so..sblm berlaku apa2 kejadian yang tak diingini berlaku..aku sediakan sebaldi air kat tepi..mana la tau kan kot2 api tetiba merebak plak..nak panggil pakcik bomba 1 hal..tu tak termasuk lagi kekecohan yang bakal berlaku..dah cantik2 dahan2 pokok kering tu terbakar..tetiiba plak angin kuat..kus semangat..aku jadi panik sekejap..apatah lagi bila jiran sebelah menyebelah tgk aku ngan pandangan yang tajam..huhu..so untuk menunjukkan 'everything-is-under-control'..aku pun tunjuk mula slumber..angkat baldi penuh ngan air tu..pi siram sket beberapa bahagian supaya api takde la trus marak sangat..hehehe..bijak..bijak..

midnight snack...burger???

Hampir pukul 8 malam..aku dikejutkan ngan kepulangan hsemate aku ngan 2 orang anak buah dia..well..memang dia ada mention yang dia akan balik hari jumaat tpi memandangkan public holiday..so i tot dia nak balik kg until sunday..but its orait..at least aku takde la sunyi sangat kat umah nie sepanjang cuti 3 hari nie..anak buah dia rajin sangat buat burger..memandangkan aku dah makan malam..so burger tu jdi midnite snack la jawabnya..lagipun aku nak stay up untuk buat tugasan IPG..aku takde banyak masa lagi..cuma tinggal 2 minggu aje lagi..mujur juga kerja2 kat sekolah awal lagi aku dah setel kan..
malam nie..sama juga seperti semalam..midnite snack..BURGER AYAM..hehe..tdi dorang sibuk masak kek coklat kukus kat dapur tu..hahaha..sedap jg kek buatan hsemate aku nie..cuma terlalu creamy..tpi apapun memang i liiiiiiiiiiike d cake!!! hehe..

Petang tdi aku ke supermarket milimewa..plan asal nak beli oxcy n snack ringan..tpi teringat plak freezer dah kosong..so aku beli la apa2 yang patut..masa aku kat kaunter..aku agak terkejut ngan sorang surirumah yang berbaris selepas aku..dia beli 2 pek kaki ayam..well tu perkara biasa la kan..tpi sebenarnya apa yg mengejutkan aku..tetiba ngan slumber jer dia pi amik kotak condom tu..n put it on d counter..and her son..berulangkali pegang kotak tu..tgk..pandangan dia tak ubah like..'what-kind-of-gula2 - is -this..'..
hahaha..aku pelik mak dia bule buat tak tau jer anak dia pi belek kotak condom tu cam dia belek kotak gula2..cashier tu pun aku tgk dah naik segan...well, aku rasa the mother patut bertimbang rasa sket ngan situasi sekeliling kalu nak beli benda2 sensitif camtu..w/pun benda tu di pamerkan di tempat terbuka..tpi rasanya tak patut dia beli ngan sikap yg terlalu 'open' camtu sekali..aku plak yang segan..hahahaaha...apapun nie cuma pendapat aku jer..tak tau plak bagi orang lain..

aku rasa anak buah hsemate aku nie memang ganas sket orangnya..dah banyak kali dia jatuhkan barang kat dapur tu..dah tu kuar msuk bilik..tiapkali mesti aku urut jantung..terkejut!!! asal tutup pintu jer..aduhai..tersentak uraat jantung gue dibuatnya..jiran sebelah pun bule dengar bunyi pintu tu..huhu..nasib..nasib..
ok la..dah abis aku melalut kat sini..aku nak sambung buat keja plak..tpi sebelum tu aku nak buat Nescafe dlu..hehe...buat penyegar mata n badan untuk terus buat keja..esok masi lagi hari cuti..so rasanya tak kisah la kalu nak bangun lambat pun..kih...kih..kih..chao..

Free or Busy??...

Posted by sapphire at 8:12 AM 0 comments
2:18 PM

@School..

minggu peperiksaan berakhir juga..aku rasa aku bangga ngan diri aku kali nie, sebab berjaya menyiapkan suma keputusan peperiksaan sebelum tarikh akhir...hahahaha malah lebih awal dripada guru2 yang lain..tpi yang membimbangkan aku sekarang nie adalah tugasan maktab..sket pun blum start buat..apalagi tgk kertas arahan tugasan tu..cuti sekolah sda semakin hampir..kalu tak silap kira..dlm 2 minggu aje lagi..orang lain dah happy sakan..buat plan nak pegi cuti2 malaysia..tpi aku..takde keja lain selain daripada risau tentang tugasan maktab dan juga kelas yang akan bermula pada awal cuti sekolah..sadis plak rasanya..huhu

esok..cuti umum hari Deepavali..suma orang xcited nak pegi sana sini..aku takde plan nak ke mana2..tak balik kampung..next week jer..tak lama lagi Hari Raya Korban..so aku nak save perasaan xcited aku tu for next week event..hahahaha
aku memang sda agak sot sekrang nie..pengurusan masa agak kucar kacir berbanding masa aku tinggal di umah pakcik aku dlu..mungkin sebab sekarang nie aku rasa lebih bebas..so aku rasa aku bule buat apa saja di umah tu selagi aku tak mencerobohi privasi hsemate aku..oleh sebab tu..kekadang keja aku banyak terbengkalai..kekadang masa pn banyak dibazirkan pada hal2 yang kurang penting..
banyak kali aku nekad untuk memperbaiki kelemahan aku nie..tpi selalunya hanya bertahan untuk seminggu..seterusnya aku akan jdi kucar kacir balik..huhu..wat a miserable life i had..
tak macam orang lain...lepas dah bina kerjaya..their life is well organized..unlike me..semakin stabil semakin pengurusan hidup aku kucar kacir..apa aku nak buat nie???? huhu tulung....

Esok aku dah plan aku nak operasi kawasan umah sewa tu..ari isnin tu aku dah minta pakcik ismail potong rumput diseluruh kawasan umah tu..so, tinggal nak bersihkan lagi..n bakar rumput tu..nampak kemas sket..takde la cam haunted hse lagi...buat orang seram nak lalu jer..hahah..kekadang aku sndiri pun seram tinggal kat situ..tpi memandangkan aku dah takde pilihan lain..terima jelah apa adanya...hehehe

Wednesday, October 27, 2010

아픈 목소리 [Gumiho: Tale of the Fox's Child OST]

Posted by sapphire at 9:02 AM 0 comments


nie salah satu lagu favourite aku..drama nie pun bule tahan best jgk n menyayat hati..